Aruncă Frontiera Curtici prosopul?

De Daniel Scridon
1Comentariu
Aruncă Frontiera Curtici prosopul?
Fotbalul judeţean de Liga 4 riscă să piardă o echipă din plutonul fruntaş, Frontiera Curtici, datorită (in)competenţei funcţionarilor Primăriei din localitate şi a dezinteresului primarului Bogdan Ban.

Comunicatul de presă emis de Primăria Curtici este, cel puţin, hilar, câtă vreme cadrul legislativ a fost modificat, iar Consiliile Locale pot aloca până la 5% din buget către sport, bani din care pot fi făcute orice plăţi pe bază de contract. Dar, să vedem ce au de spus mai marii oraşului Curtici…

„Clubul Frontiera 2004 Curtici a intrat în blocaj funcțional după ultimele modificări legislative; aici avem în vedere în principal Legea 69/2000, legea educației fizice și sportului, care nu specifică concret modul și mecanismele de finanțare a cluburilor sportive.

Dacă până acum personalul din cadrul Primăriei avea acoperire legală în ce privește asumarea unor obligații finaciare, acum nimeni nu mai vrea să semneze nicio hârtie pentru Frontiera 2004 Curtici, de frica Curții de Conturi și a modului cum vor putea fi interpretate noile norme juridice. Acesta nu este un caz singular, nici la nivel județean și nici la nivel național; foarte mulți primari și funcționari fiind în situația de a li se imputa sume exorbitante și de a fi chemați în instanță cu procese întinse pe ani de zile.

Primăria, prin domnul primar Bogdan Ban și domnul viceprimar Dan Doba, mulțumește jucătorilor, staff-ului administrativ și tuturor celor implicați în activitatea acestui club, pentru tot ce au făcut, pentru rezultatele frumoase și pentru întreaga muncă depusă aici, și îi asigură că se caută o soluție pentru continuarea tuturor activităților sportive din cadrul clubului.

Problema este şi în atenția Asociației Orașelor din România. Primarul Bogdan Ban împreună cu ceilalți membri din bordul de conducere al Asociației au inițiat un demers către forurile competente pentru clarificarea acestei situații neplăcute în care s-a ajuns”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor