Şase, vine presa în Bujac

7Comentarii
Şase, vine presa în Bujac
ARAD – O groapă de pe strada Laurian a aşteptat din decembrie să fie astupată. A fost nevoie de telefoane, sesizări şi mass-media.

Şi a fost odată ca de fiecare dată. A fost o groapă pe o stradă din Bujac, strada Laurian, nu atât de adâncă încât să nu poţi ieşi din ea, dar destul de adâncă încât să nu îndrăzneşti să o treci cu maşina. Bieţii locuitori ai străzii s-au pricopsit cu ea de la ultimul şantier deschis pe stradă, din toamna anului trecut. A trecut o iarnă, a venit o primăvară şi groapa tot acolo. Au încercat tot ce se poate: telefoane, vorbe dulci şi aspre adresate echipelor de muncitori care se tot perindau prin cartier. Nimic! Toţi ţineau morţiş ca groapa să rămână acolo.

Până într-o zi când un locuitor al străzii, supărat nevoie mare, a făcut o sesizare scrisă la Primăria şi, la sugestia angajaţilor de acolo, a anunţat şi constructorul că groapa va deveni celebră în presă. De îndată se urniră vreo trei muncitori (cu tot cu şef) şi vreo două maşini şi se apucară de treabă. Fugirăm şi noi să vedem minunea. Ce nu făcură atâţia alţii în patru luni, făceau, după ce presa a fost scoasă ca asul din mânecă, cei trei în două ceasuri. Cu tot cu pauza de stress pe care şi-au luat-o la sosirea noastră. Pentru fapta lor de a trece în istorie celebra groapa, care a chinuit o uliţă întreagă, mai că ne vine să-i iertăm pentru sudalmele aduse nouă, clar şi răspicat ori, murmurate printre dinţi.

Lungă istorie despre o groapă

Locuitorul din zonă care a sesizat presa a reuşit marţi, când groapa a fost asupată, să zâmbească pe această temă. După luni de supărare, în care a sunat la toţi, la Primărie, la Confort Construct, la gaze (căci apăruseră şi problemele cu ţeava de gaz), în repetate rânduri, o sesizare scrisă  (numărul 214 din 30 martie) şi un telefon la presă au schimbat soarta gropii de pe strada Laurian nr. 5.

O altă stradă de poveste

Şi ar mai fi ceva. La vreo două străzi distanţă, pe Petru Maior, zace o conductă spartă. Apa curge încet, dar sigur şi continuu. Cei din vecinătatea gropii cu apă spun că conducta cu pricina e tot timpul spartă. Chiar dacă e înlocuită o sparg din nou şi apa curge iar noi, contribuabilii, plătim pierderile. Că tot veni vorba. Şi cei de pe Laurian mai păţiră una tot cu o conductă de apă. Din cauza lucrărilor de pe stradă s-a spart şi apa a ţâşnit. Patru luni au aşteptat până cineva a decis că totuşi ar trebui remediată situaţia.

M.A.



7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor