Asfaltare după canalizare

De Diana Dutu
1Comentariu
Asfaltare după canalizare
© Primăria pune asfalt peste canalizare FOTO: JA
52 de străzi din mai multe cartiere, a cărora lungime depăşeşte 12 kilometri, vor fi asfaltate în următorii doi ani.

Satisfacţia de a avea canalizare pe strada de domiciliu a fost ştirbită, în unele cazuri, de ceea ce a rămas în urma finalizării lucrărilor de canalizare. Cei responsabili au „uitat” că trebuie să lase locul aşa cum l-au găsit. Adică asfaltat. Municipalitatea a identificat 52 de străzi din mai multe cartiere arădene, deficitare din acest punct de vedere. Şi a decis să ia măsuri pentru remedierea situaţiei.

Primarul explică

„Am realizat o reţea de canalizare menajeră importantă în municipiul Arad. Dacă în urmă cu zece ani am avut 54% reţea stradală cu canalizare, astăzi avem o reţea cu 96% canalizare. Dar, după canalizare, în anumite proiecte, nu a existat o revenire rapidă cu asfalt pe acele străzi. De aceea, noi, Municipalitatea, am realizat în acest moment un proiect care se adresează exact acestor străzi. În fiecare cartier avem un număr de străzi, kilometri de drumuri pentru realizarea infrastructurii de asfaltare a acestor străzi. În acest moment, finalizăm documentaţia pentru a moderniza, în total, 12,54 kilometri de drum, în suprafaţă totală de aproape 70.000 de metri pătraţi” – a explicat primarul Gheorghe Falcă, în cadrul conferinţei de presă de marţi.

Cartiere

Pe cartiere, situaţia stă în felul următor: Aradul Nou – 15 străzi (3.657 metri, suprafaţă 16.151 mp), Centrul Vechi – 22 de străzi (5.400 m, 34.750 mp), Centru – 3 străzi (304 m, 904 mp), Bujac – str. Şezătorii (550 m, 3.850 mp), Pârneava – 6 străzi (824 m, 3.751 mp), Micălaca – 2 străzi (600 m, 3.200 mp), Vlaicu – 3 străzi (1.180 m, 6.630 mp).

„Nu e un proiect mare, dar este un proiect care linişteşte toate aceste zone. E un proiect care finalizează cartierele, suprafeţele din afara blocurilor. Proiectul e gata, astfel încât în toamnă putem da drumul licitaţiei pentru constructor. În doi ani, toate aceste străzi vor fi finalizate” – a precizat primarul Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: Nu e un proiect mare, dar este un proiect care linişteşte toate aceste zone

Download LISTA STRĂZI1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor