Asociaţia Handicapaţilor a demarat o campanie

Asociaţia Handicapaţilor a demarat o campanie
Asociaţia Handicapaţilor Neuromotor a demarat o campanie menită să amintească arădenilor că şi cetăţenii cu handicap au drepturi.

Desfăşurată sub sloganul „Pune-te în locul meu”, campania din acest an are, se pare mai mult succes decât acţiunile din anii precedenţi. La marşul solidarităţii organizat la sfârşitul săptămânii trecute s-au prezentat mai mulţi reprezentanţi ai oficialităţilor locale decât se aşteptau organizatorii.

Pentru câteva minute, prefectul Cristian Stragea, preşedintele Consiliului Judeţean Iosif Matula, deputatul Lia Ardelean şi viceprimarul Tiberiu Dekany s-au pus în locul celor care sunt obligaţi să-şi petreacă toată viaţa într-un scaun cu rotile pentru a putea înţelege o parte din obstacolele cu care se confruntă aceştia în încercarea de a duce o viaţă civilizată.

Potrivit datelor oficiale, în Arad locuiesc circa 323 de persoane cu handicap fizic, 559 cu handicap somatic, 109 cu handicap auditiv, 847 cu handicap vizual, 1088 cu handicap mental, 690 cu handicap motor şi 47 cu handicap asociat .

Oficialităţile arădene prezente la eveniment le-au promis celor peste 3700 de arădeni aflaţi în această situaţie că vor face tot posibilul ca mediul fizic, respectiv clădiri publice, instituţii de învăţământ, locuri de muncă, străzi, tranport să le fie accesibil.

Diana Rotar