Asociere pentru apă

Asociere pentru apă
Asociere pentru apă
ARAD – CJA a organizat o întâlnire cu primarii pentru a le spune cum pot accesa fonduri pentru apă.

Consiliul Judeţean a organizat joi o întâlnire de lucru pe tema strategiei de dezvoltare a judeţului, privind alimentarea cu apă şi canalizare. Evenimentul a adunat în sala 70 a Palatului Administrativ majoritatea primarilor din judeţ, toate centrele administrative fiind reprezentate.

„Am prezentat primarilor o oportunitate de reabilitare şi modernizare a sistemului de apă şi canalizare. Finanţarea ar urma să se facă prin Fondul de Coeziune”, a afirmat Iosif Matula, preşedintele Consiliului Judeţean. Primarii au putut afla modalitatea prin care pot fi accesaţi aceşti bani şi, mai ales, paşii care trebuie parcurşi. „Responsabilitatea s-a mutat la nivelul fiecărei primării. Decizia de a intra în această asociere revine comunităţii locale. Nu obligăm pe nimeni, dar va trebui să respectăm legislaţia europeană în domeniul mediului. Acest proiect este o oportunitate pentru că 85% din sumă provine din fonduri structurale, 13% este garanţie guvernamentală şi doar 2% contribuţia comunităţii locale. Nu văd cum o comunitate locală va putea din fonduri proprii să execute lucrări de o asemenea amploare”, a punctat Iosif Matula.

Şedinţa CJA din 30 martie va avea pe ordinea de zi şi contractul de asociere, între CJA, Compania de Apă şi localităţile care vor dori să se asocieze. Pasul următor va fi întocmirea unui masterplan, pentru întregul judeţ.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !