Asociere pentru apă

Iosif Matula
Iosif Matula
ARAD – Astăzi este ultima zi pentru stabilirea parteneriatului în vederea reabilitării şi modernizării sistemului de apă şi canalizare.

În urmă cu o săptămână, Consiliul Judeţean a organizat o întâlnire pe tema strategiei de dezvoltare a judeţului, privind alimentarea cu apă şi canalizare în judeţul Arad. Primarilor din judeţ li s-a prezentat o oportunitate de reabilitare şi modernizare a sistemului de apă şi canalizare. Finanţarea se va face prin Fondul de Coeziune. Este vorba despre un contract de parteneriat, între CJA,Compania de Apă Arad şi localităţile care vor dori să se asocieze.

La şedinţa de Consiliu Judeţean din 30 martie pe ordinea de zi se va afla şi contractul de asociere, între CJA, Compania de Apă Arad şi localităţile care vor dori să se asocieze.

Ultima zi

Preşedintele Iosif Matula atenţionează primăriile că astăzi, 23 martie, este ultima zi în care consiliile locale pot să se întâlnească pentru a aproba această asociere. „Responsabilitatea s-a mutat la nivelul fiecărei primării. Nu obligăm pe nimeni, dar va trebui să respectăm legislaţia europeană în domeniul mediului. Practic, hotărârile de consilii locale reprezintă un acord de principiu pe care acestea îl dau pentru acest parteneriat. Sper că până astazi, la finalul zilei, vom avea un număr cât mai mare de localităţi care doresc să intre în aceast proiect”, declară preşedintele Iosif Matula. Până ieri, un număr de aproape 20 de consilii locale au organizat şedinţe pentru a-şi exprima acest acord ferm.

C.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !