Astăzi începe Festivalul Doinaş

De Diana Dutu
Astăzi începe Festivalul Doinaş
Ajuns la cea de a cincea ediţie, neconvenţionalul eveniment se desfăşoară până sâmbătă, 18 mai.

ARAD. Diana Bădica, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Livia Ghighilicea, Borco Ilin, Bogdan Munteanu, Ștefan Niță, Grațiela Benga-Țuțuianu, Daniela Rațiu, Doina Ruști, Andrei Zbîrnea, Andrei Mocuța, Ioan Matiuț, dar și mulți alți scriitori arădeni participă la cea de a cincea ediţie a Festivalului Zile și Seri de Literatură Doinaș care se va desfăşura între 16 şi 18 mai la Arad.

Încă de la prima ediție, festivalul şi-a propus să intre în intimitatea orașului, prin locurile neconvenționale unde se desfășoară. „Dorim ca scriitorii invitați să plece cu emoții și povești ale arădenilor, să cunoască mai mult decât se așteaptă, să intre în profunzimea acestui oraș minunat. Dinamica lumii moderne a alungat tihna de a savura în liniște un prânz sau o cină. Literatura trezește minți adormite în rutina zilnică și creează legături între tine și tine. Cel care se supune ritmului exterior și cel care își ascultă inima” – detaliază scriitoarea și profesoara Lia Faur, director artistic al SAD 2019.

Programul

Se va citi în restaurante, galerii de artă, mansarde, saloane literare, bibliotecă, școli, case particulare, cafenele, teren de tenis etc. Este un program divers care oferă un alt mod de petrecere a timpului și o sugestie pentru a savura obiceiurile bune.

Joi, între orele 11-13, pasionaţii de literatură se întâlnesc în mansarda imobilului de pe strada Mucius Scaevola nr.9. Urmează un „prânz cu litere” la 13.30, la Biosweets (str. Ghe. Lazăr), iar de la ora 18, o „cină cu scriitori” la Ratio, în Piaţa Avram Iancu. Seara, de la 20.30, e program de „literarte”, la Galeria Delta de pe Eminescu.

Vineri, de la ora 12, Biblioteca va găzdui un adevărat maraton literar, iar la „Peda” vor avea loc un „prânz cu scriitori” şi o întâlnire a Cenaclului „Planeta”. De la ora 13, doritorii pot savura un „prânz cultural” la Pizzeria Coandi, iar de la 16.30 e programat un salon literar. Seara, de la ora 20, scriitorii citesc la Cafeneaua Tucano din centru.

Sâmbătă, între orele 10-12, pe holul Palatului Cultural, va fi prezentare de carte cu vânzare, cu participarea tinerilor de la Olimpiada Naţională de Informatică. De la ora 14, Aula Cicio-Pop a UVVG (b-dul Revoluţiei) va găzdui atelierul „Scrieţi o povestire cu Doina Ruşti”, iar de la ora 16, cei interesaţi se pot întâlni cu scriitorii fie la Cafee Clasic 1890 (Piaţa M. Viteazul), fie la Tenis Club Pro Arad (pe malul Mureşului, vizavi de stadionul Gloria).

Intrare liberă

La toate activităţile programate în festival, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !