Așteaptă zece autobuze

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Așteaptă zece autobuze
© Cumpără autobuze interurbane
Câștigătorii unei licitații a CJA privind cumpărarea a 10 autobuze second-hand sunt din Olanda.

După ce în septembrie 2017, Compania de Transport Public Arad anunța că va cumpăra 10 autobuze din fonduri proprii, în decembrie a venit rândul Consiliului Județean să anunțe că face același lucru. Data limită de depunere a ofertelor a fost la începutul lunii ianuarie, iar luni, 5 februarie, a fost termenul de evaluare a ofertelor și de desemnare a unui câștigător – pe principiul „prețul cel mai mic”.

Zece autobuze, un milion de lei

Aproape un milion de lei au fost dispuși cei de la CJA să plătească pentru zece autobuze second-hand, care să intre în parcul auto al CTP Arad. Mai exact, aceștia au achiziționat zece autobuze second-hand pentru transportul interurban, fiecare urmând să aibă cel puțin 40 de locuri. Autobuzele trebuie să fie fabricate după anul 2006 și să aibă normă de poluare minim Euro 4. De asemenea, în caietul de sarcini se menționează durata minimă de viață a autobuzelor ca fiind de cinci ani de la data achiziționării.

Câștigătorii, din Olanda

Ca urmare a unei solicitări formulate Consiliului Județean Arad, pentru a afla rezultatul licitației de pe 5 februarie, am fost informați că „la procedură a participat un singur operator economic, contractul a fost semnat în data de 15.02.2018. Ofertantul câștigător este Womy Equipment Supply B.V. din Olanda. Conform site-ului companiei olandeze, un singur produs aflat pe stocul acestora corespunde cerințelor Consiliului Județean Arad – niște autobuze MAN Lion’s City A78 cu 41 de locuri, produse în 2006, ce au clasa de emisie Euro 4. Prețul acestora, conform site-ului companiei, este de 17.500 de euro.

Flotă îmbătrânită

În anul 2016, în parcul auto al Companiei de Transport Public Arad se regăseau autobuze cu vechimi de la sub cinci ani la peste 25 de ani. Cea mai mare parte a acestora aveau vechimea între 16 și 20 de ani, cele mai puține fiind cele între 26-30 de ani. În cazul tramvaielor CTP, situația este mult mai tristă, 41% dintre acestea având vechimea cuprinsă între 51 și 60 de ani, 33% între 41 și 50 de ani, 22% vechime între 30 și 40 de ani, doar șase tramvaie fiind mai noi de cinci ani (Imperio).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor