Aşteptând minunea chinezească…

3Comentarii
Daniel Boariu şi Andra Paul
Daniel Boariu şi Andra Paul
BEIJING – Daniel Boariu şi Andra Paul au ajuns cu bine la Beijing, sunt relaxaţi şi speră să… umble.

Deşi se află în China de aproape o săptămână, am reuşit, ieri, să stăm de vorbă cu Daniel Boariu şi Mariana Paul (mama Andrei). Reamintim, ei se află acolo pentru ca Dani şi Andra să se opereze şi să se poată ridica singuri, pe picioarele lor, din scaunul cu rotile.

Distanţa geografică nu ne-a împiedicat să ţinem legătura cu ei şi să vă prezentăm ultimele noutăţi în ceea ce-i priveşte. Am vorbit la telefon câteva zeci de minute, timp în care au răspuns cu amabilitate curiozităţilor noastre. S-au auzit atât de bine, de parcă erau aproape de noi, „în vecini”… Cu siguranţă, sunt aproape, cu sufletul, de toţi cei de acasă.
Andra a fost operată

Prima care a ajuns la Beijing a fost Andra. „Drumul a fost obositor, dar Andrei i-a plăcut foarte mult cu avionul. Pe distanţa dintre Budapesta şi Beijing a fost atât de preocupată încât nu ştiu dacă a dormit 10-15 minute (din 10 ore – n.r.). De-abia aştepta să ajungem!” – povesteşte Mariana Paul.
Au ajuns cu bine, iar la aeroport au fost aşteptate de un reprezentant al Chaoyang Hospital care le-a transportat la clinică. A urmat efectuarea unui set de analize medicale, iar luni Andra a fost deja operată!
Intervenţia chirurgicală – în fapt, un implant de celule la nivelul coloanei vertebrale – a durat o oră şi zece minute şi s-a făcut sub anestezie generală.

„Operaţia a decurs bine, Andra a rezistat, a fost cuminte, iar trei ore după aceea a trebuit să stea întinsă în pat. Nu a avut şi nu are voie să iasă afară. Chiar azi (ieri – n.r.) a început recuperarea: masaj, acupunctură, bio-energo-terapie… Mai trebuie lucrat… Medicii spun că în câteva zile ar trebui să se vadă ceva. Ca o primă impresie… se pare că nu mai e aşa spastică, dar asta poate reapărea… Mai trebuie să aşteptăm. Sigur că eu aş vrea să se întâmple o minune de azi pe mâine, dar ştiu că nu se poate aşa ceva. Mai trebuie lucrat şi sper ca măcar să-şi poată ţină echilibrul. Ne-am bucura din tot sufletul să se vadă ceva…” – mărturiseşte Mariana Paul.

Dani a răcit
Aproape de Andra, pe acelaşi palier al spitalului, mai sunt încă şapte familii de români. Daniel Boariu şi logodnica sa, Carmen, stau chiar în salonul alăturat.
„Am făcut analizele pre-operatorii. Luni a fost ziua cea mai încărcată din punctul acesta de vedere. Au fost teste peste teste: la plămâni, la inimă… Pentru rezonanţa magnetică a trebuit să merg la alt spital… Dar am terminat cu analizele. În mod normal, operaţia ar fi trebuit să aibă loc astăzi (ieri – n.r.). Însă am răcit pe drum – probabil în avion, de la aerul condiţionat -, am avut şi febră, iar medicii au spus că până nu îmi trece, nu pot să mă opereze” – povesteşte Dani. El aşteaptă ca intervenţia chirurgicală, efectuată de dr. Huang Hongyun, să se întâmple chiar azi sau mâine. Pentru a putea începe cât mai repede recuperarea post operatorie.

Daniel va rămâne la Chaoyang Hospital atât cât consideră medicii că e nevoie. După ce va părăsi clinica chineză, el va merge în Franţa unde va urma, timp de două săptămâni, un tratament cu lasero-punctură la o clinică de lângă Paris. Speră ca drumul de întoarcere să fie mai uşor decât cel care l-a dus în China. „Am avut un drum foarte obositor, în special pe distanţa Bucureşti-Paris, pentru că a trebuit să stau într-un scaun normal, cu toate că am primit asigurări că voi avea unul special. Din fericire, între Paris în Beijing, stewardesele şi căpitanul aeronavei mi-au permis să stau la «bussines class», unde scaunele erau extensibile. Am avut noroc că mai rămăseseră două locuri libere…” – spune Dani.

D.D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor