Atac la adresa şefului IŞJ Arad

De Monica Ardelean
7Comentarii
Atac la adresa şefului IŞJ Arad
© Mihai Fifor
Claudius Mladin a fost subiectul unei adrese trimise ministrului educației de către senatorul PSD, Mihai Fifor.

Acuzațiile privind “corectitudinea procedurală şi moralitate unor demersuri” ale actualului şef al IŞJ Arad fac referire la dosarele candidaților pentru concursul de inspector şcolar general adjunct.

Potrivit lui Mihai Fifor, dosarul unuia dintre candidați, respectiv Maria Borlea, intrată pe ultima sută de metri în competiție, a fost preluat şi trimis la Bucureşti incomplet. Mai exact, lipsea certificatul care să ateste faptul că doamna Borlea ar deține gr.I didactic. Lucru destul de grav dat fiind că foarte mulți ani a deținut funcții de conducere, a fost director al Liceului German Adam Muller Gutenbrunn, funcție pe care nu ar fi putut-o ocupa dacă nu ar fi avut gradul didactic I. Cu toate acestea dosarul a fost validat la nivel local şi trimis spre minister.La Bucureşti, însă, a fost respins.

Presiuni de sus

În adresa trimisă de senatorul PSD se specifică faptul că cel care a făcut presiuni pentru acceptarea dosarului a fost inspectorul şcolar general, Claudius Mladin.

” În data de 4 mai, după orele 16.00, doamna prof. Borlea (fost director) a intenționat să își depună dosarul, dar îi lipseau anumite certificate și diplome. Acesteia i s-a permis să revină cu completare la dosar, iar la presiunile domnului Inspector Școlar General Claudius Mladin dosarul a fost preluat de către doamna Inspector Emilia Mandache și Departamentul juridic.

În data de 5 mai dosarul doamnei prof. Maria Borlea a fost respins la Ministerul Educației Naționale din cauză că îi lipsea din dosar Cerificatul care să ateste faptul că doamna prof. deține gradul I, având doar o adeverință eliberată în anul 1997 care nu este valabilă. Mai mult decât atât, domnul Mladin face parte din comisia de concurs pentru ocuparea funcției de Inspector Școlar General Adjunct, lucru care ridică semne de întrebare cu privire la moralitatea, etica și integritatea domnului Inspector Școlar General”.

Povestea însă nu se opreşte aici, punctează Fifor, pentru că inexistența acestui act invalidează mandatul de director, calitatea de expert în educație şi pune sub semnul întrebării cuantumul gradației de merit pe care doamna Borlea a primit-o timp de patru ani.

Cere explicații

Senatorul Mihai Fifor cere explicații pentru aceste situații din partea ministrului Educației. “Vă solicităm să efectuați verificări cu privire la modul în care aceste funcții sunt ocupate, asigurându-vă de respectarea reglementărilor în vigoare și să dispuneți măsuri pentru remedierea situației semnalate.Vă rugăm de asemenea să ne comunicați măsurile întreprinse”, solicită Fifor.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor