Atentat de la Bagdad s-a soldat cu 36 de morţi

Atentat de la Bagdad s-a soldat cu 36 de morţi
Cel puţin 36 de irakieni au fost ucişi, iar alţi 72 răniţi în atentatul comis de două femei kamikaze la Academia de Poliţie din Bagdad, conform unui bilanţ al poliţiei.

Un prim bilanţ al armatei americane indica cel puţin 27 de poliţişti şi recruţi irakieni ucişi în dublul atentat sinucigaş.

“Două femei purtând veste cu explozibili au intrat într-o sală de cursuri a Academiei şi şi-au detonat încărcăturile în mijlocul studenţilor”, preciza comunicatul.

“Cel puţin 36 de poliţişti şi recruţi sunt morţi, iar 72 au fost răniţi”, a declarat un oficial din Ministerul irakian de Interne.

Membri ai poliţiei militare americane au intervenit imediat pentru a oferi asistenţă, a informat armata SUA. “Nici un militar american nu se afla în Academie la momentul atentatului”, precizează comunicatul.

Este pentru a doua oară în decurs de o săptămână când efectivele irakiene suferă pierderi grele. Sâmbătă, 19 militari irakieni fuseseră ucişi în timpul unei confruntări cu rebelii la Adhaim, la 100 de kilometri nord de Bagdad.