Atenție absolvenți: ultima zi pentru înscrierea la șomaj

De Andreea Pintea
6Comentarii
Atenție absolvenți: ultima zi pentru înscrierea la șomaj
25 iulie este ultima zi în care absolvenții de liceu – promoția 2017 – se pot înregistra în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru ca, ulterior, să poată beneficia de indemnizație de șomaj. Acest drept se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei/lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat.

Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forței de muncă, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrați la structurile ANOFM din raza de domiciliu/reşedinţă, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă: nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei).

„În cazul depășirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenții au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de toate serviciile oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj”, explică reprezentanții AJOFM.

Taguri: , , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor