Atenţie, arădeni: Amenzi drastice pentru cei care stau la bloc!

De Daniel Scridon
Reactualizat la:
33Comentarii
Atenţie, arădeni: Amenzi drastice pentru cei care stau la bloc!
Un nou proiect de lege prevede amenzi usturătoare pentru proprietarii care nu vor permite accesul în apartamentul lor pentru lucrări de reparație sau lucrări de urgență. Mai mult de atât, cei care vor refuza accesul, pe lângă amenda de 500-3000 de lei, vor fi direct răspunzători pentru pagubele suferite în urma refuzului.

BUCUREŞTI. Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor se află în faza de promulgare, pentru a intra în vigoare. După un lung parcurs legislativ, proiectul va ajunge curând să înlocuiască cu totul Legea nr. 230/2007, actuala reglementare a asociațiilor. Noua lege e mult mai cuprinzătoare, iar subiectul accesului în locuință e mai detaliat reglementat: „Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul preşedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului şi al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcţii/reparaţii, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepţie cazurile de urgenţă când termenul pentru preaviz este de 24 de ore”, scrie în proiectul de lege.

În noua lege, aplicarea amenzii pentru acest refuz este foarte clară: cei care nu respectă prevederea de mai sus riscă o amendă între 500 și 3.000 de lei. De asemenea, legea clarifică și lărgește sfera celor cărora trebuie să li se permită accesul: președintele asociației sau un membru al comitetului executiv; administratorul sau persoana calificată să realizeze lucrările.

Cine va aplica amenda în cazurile de refuz ale proprietarilor? Potrivit proiectului, cei de la Poliția locală, primarii ori împuterniciții acestora.

Taguri: , ,


33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor