Atenţie: cetăţeni turmentaţi la Pecica!

32Comentarii
Atenţie: cetăţeni turmentaţi la Pecica!
ARAD – Zece semne inedite de circulaţie, cu cetăţeni turmentaţi căzuţi în patru labe, amplasate în Pecica.

Greu de crezut, dar adevărat. În Pecica poţi întâlni pe şosele nu mai puţin de zece semne de circulaţie pe care nu ai cum să le găseşti în cărţile de circulaţie, pentru că ele nu există. Semnele cu pricina au fost comandate şi amplasate de Primăria Pecica şi stârnesc hazul călătorilor şi al localnicilor. Nici nu e de mirare, pentru că pe indicatoare e semnul “Atenţie!” şi textul “Cetăţeni Turmentaţi“,  iar pe plăcuţa semnalizatoare apare un om care cade în patru labe şi scapă o sticlă cu băutură.

Iniţiativa a fost asumată sută la sută de primarul Petru Antal, care speră că, astfel, accidentele în care sunt implicate persoane afectate puternic de aburii alcoolului vor putea fi evitate. Aşa s-a întâmplat, ce-i drept, până acum. Semnele cu pricina, care îi nedumeresc pe mulţi dintre şoferi, sunt amplasate în vecinătatea barurilor din Pecica, pentru a produce efectul scontat.

Deşi nu le poţi găsi în nici o carte de circulaţie din România şi nici pe alte străzi, edilul susţine că ideea nu îi aparţine, ci e “împrumutată” dintr-un oraş din Germania. Cei mai mulţi şoferi susţin că mesajul de pe indicator le stârneşte râsul. Unii cred că e o prelucrare modernă a unor semne mai vechi, („atenţie, căprioare sălbatice”, „atenţie vaci”), alţii văd însă acelaşi circ românesc, prezent în toată ţara, dar cu toţi recunosc că sunt mai atenţi la circulaţie după ce văd semnul inedit.

Chiar dacă în localitate multe însemne oficiale sunt bilingve, semnul cu cetăţenii turmentaţi e… doar în româneşte.

JA-A.B.D32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor