Atenție la intermediarii de pe piața muncii!

De Andreea Pintea
Atenție la intermediarii de pe piața muncii!
ITM Arad a lansat un avertisment public cu privire la agenții de intermediere forță de muncă, în special în ceea ce privește munca în străinătate.

Ofertele sunt multe, firme de intermediere asemenea, iar riscul de a ajunge într-o țară străină fără un loc de muncă asigurat și cu banii luați în avans este crescut. În acest sens, înainte de a decide să semnați un contract cu o firmă de intermediere, sfatul inspectorilor în muncă este să vă informați și să verificați condițiile stipulate în contract.

Condiții speciale în Austria

„Pentru cetățenii români care optează să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în străinătate este necesar ca înainte de plecarea din țară, să se informeze cu privire la condițiile de muncă oferite de agenții de plasare români sau străini. De asemenea, este foarte important ca aceștia să cunoască forma de angajare din statul de destinație, cu toate drepturile și obligațiile prevăzute de legislația acelui stat. Pe teritoriul statului austriac, îngrijitorii de persoane își desfășoară activitatea în baza unor «contracte de organizare» încheiate cu agenția intermediară, dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le conferă drepturile ce ar decurge dintr-un contract de muncă. O sursă de informare, cu precădere pentru condițiile de muncă pe teritoriul statului austriac, este site-ul Ambasadei României în Republica Austria (viena.mae.ro), unde se regăsesc informații referitoare la reglementarea activității ca lucrător independent și alte informații utile despre dreptul muncii în Austria, încetarea raportului de muncă, prevederi pentru părinţi şi copii, asigurarea de şomaj, legea generală privind asigurările sociale, taxe și scutiri de taxe, legislaţia fiscală, reprezentarea lucrătorilor la întreprindere/instituţie. De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pe site-ul inspectoratelor teritoriale de muncă se regăsesc informații utile privind munca în străinătate prin intermediul agenților de plasare forță de muncă”, spun reprezentanții ITM Arad.

Verificări pe pagina ITM

Arădenii care sunt interesați de munca în străinătate pot accesa datele de pe pagina ITM Arad – http://itmarad.ro/munca-in-strainatate/0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !