Atenţie: liber la 680 de milioane de euro!

De Adriana Barbu
1Comentariu
Atenţie: liber la  680 de milioane de euro!
Banii sunt disponibili pentru proiecte finanţate prin PNDR 2020 şi au ca ţintă mediul rural.

Veşti bune pentru cei care visează la banii europenilor. Începând de miercuri, 3 mai 2017, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiții, finanțate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul național, dar și pentru zona ITI Delta – Dunării.

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanților care doresc să obțină finanțare europeană, însumează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investițiilor din zona ITI Delta – Dunării.

„Una din priorităţile Guvernului României este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiții pentru toate submăsurile de finanțare din Program care se adresează beneficiarilor privați. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiție diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesați șansa de a dezvolta o investiție în mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.

În intervalul 3 mai, ora 9.00 – 31 iulie, ora 17.00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru următoarele submăsuri (sM): sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole”; sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”; sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”; sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”; sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”; sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”; sM 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”; sM 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”; sM 4.1 „Investiții în exploatații agricole zona ITI – DD”; sM 4.1a „Investiții în exploatații pomicole zona ITI – DD”; sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale zona ITI – DD”; sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici zona ITI – DD”; sM 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole ITI – DD”.

De asemenea, în perioada 3 mai 2017, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 17.00, AFIR lansează și sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole” aferentă sM 4.2.

Menționăm că depunerea proiectelor se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se vor lansa în curând. Totodată, toți cei interesați să dezvolte investiții în domeniul agricol, pomicol și în cel non-agricol, pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor