Atenție părinți! Încep înscrierile în grădinițe

De Monica Ardelean
Atenție părinți! Încep înscrierile în grădinițe
Luni, prima zi oficială de înscriere pentru învățământul preșcolar.

ARAD. Dacă ai rezervat vreun loc pentru copilul tău într-o grădiniță în urmă cu câteva luni sau poate chiar cu un an, e momentul să îl înscrii oficial. Cu acte în regulă și fără taxă fiindcă e ilegală. Începând de luni, părinții pot face coadă la secretariatele grădinițelor pentru a completă cererile de înscriere. Acolo unde mai sunt locuri pentru că în aceste zile au loc reînscrierile celor care deja au absolvit o grupă și vor să rămână în continuare în aceeași locație.
Pentru cei care abia încep grădinița, listele se fac de luni. Nu au fost însă date publicității nici măcar locurile disponibile, abia luni dimineața, chiar în ziua înscrierilor, comunică reprezentanții IȘJ vor fi afișate pe site-ul www.isjarad.ro, după finalizarea etapei de reînscriere.

Cum se aleg copiii

Acolo unde sunt mai multe cereri decât locuri, vor avea prioritate cei din circumscripție. Apoi
se aplică criteriile generale de departajare : apropierea de domiciliul copilului, existenţa a unui frate sau a unei surori a copilului în grădinița respectivă, părinte/tutore unic întreţinător de familie, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.
Și pentru a fi evitate orice discuții, grădinițele sunt obligate să afișeze la loc vizibil următoarele informaţii: capacitatea instituţiei (număr de copii pentru care a fost proiectată), numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare), criteriile generale stabilite de Consiliul de administraţie pentru înscrierea copiilor, numărul celo reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

Reclamații și obiecții

Nemulțumirile se discută prima dată la unitatea de învățământ și dacă nu pot fi rezolvate pot fi transferate către comisia județeană de înscriere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !