Atenție, pregătiri la ajutoarele pentru încălzire!

De Valentin Goran
2Comentarii
Atenție, pregătiri la ajutoarele pentru încălzire!
Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari cu informaţii privind ajutorul de încălzire.

Cererea şi actele doveditoare trebuie depuse la centrele stabilite de primărie până la data de 15 octombrie. Ulterior datei de 15 octombrie se pot depune cererile oricând în intervalul 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, până la data de 20 a fiecărei luni. Persoanele singure şi familiile cu venituri mici pot să solicite, conform legislaţiei în vigoare, ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Ajutorul pentru încălzire este acordat doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii înscrise în „cererea – declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială”.

Maximum 1082 de lei

Ajutorul de încălzire poate acoperi parţial sau integral costurile de încălzire şi este reglementat de OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. De acest ajutor pot beneficia consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Astfel, în cazul energiei termice ajutorul poate fi obţinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 lei şi de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1082 lei. În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoana este de 615 lei.

Prin dispoziția primarului

„Pentru sprijinirea populației în perioada sezonului rece şi autoritățile administrației publice locale pot stabili, prin hotărâre a consiliului local, măsuri de protecție socială din bugetele locale, în compensare procentuală a unei sume lunare ca ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, în completarea celor acordate de la bugetul de stat. Solicitanţii pot primi mai multe informaţii la sediul U.L.A.L. Arad, str. Ştefan Cicio Pop, nr. 7”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor