Au apărut tramvaiele zburătoare în Arad! Bătaie de joc pe banii noştri

De Daniel Scridon
31Comentarii
Au apărut tramvaiele zburătoare în Arad! Bătaie de joc pe banii noştri
Un incident rutier a „paralizat”, luni după-amiază, circulaţia tramvaielor spre Gara Aradul Nou. Mai marii Companiei de Transport au tratat cu lipsă de respect abonaţii de pe linia 3.

Luni după-amiază, în jurul orei 18. Staţia de tramvai de la Primărie, sensul de mers spre Piaţa Romană. Peste 100 de arădeni aşteaptă un tramvai. Care nu mai vine. Apar zvonuri despre un incident rutier în zona Podgoria, care face imposibilă înaintarea vagoanelor spre centru. După câteva zeci de minute la orizont se vede un tramvai Imperio. Lumea spune „Doamne ajută!” şi se buluceşte în tramvai. La Piaţa Romană, surpriză: vatmanul invită lumea să coboare, că vagonul circulă pe linia 1. În staţie, peste 200 de plătitori de bilete şi abonamente le urează „de sănătate” şefilor Companiei de Transport Public (CTP) Arad. Încep să apară tramvaiele: 8 de pe linia 18, 2 de pe linia 16 şi încă un Imperio, care circula pe linia 1. Întrebat de călătorii (tot mai) nervoşi, un vatman îi amăgeşte: „O să bage autobuze pe linia 3”. Care, evident, nu au mai apărut. Când apare un vagon (nr. 107) fără număr, lumea se repede la vatman, cerându-i să meargă pe linia 3. Răspunsul acestuia te lasă mască: „Eu mă retrag în depou, aşa am primit dispoziţie de la dispecerat”. Şi, fără regrete, închide uşile în nas oamenilor şi pleacă. Minutele se scurg, tensiunea creşte şi după vreo oră şi jumătate apare un tramvai cu numărul 3. Arhiplin, care nu poate „aspira” masa de oameni din Piaţa Romană. Următorul 3 a apărut după alte 20 de minute…

Răspuns uluitor

Acesta a fost „filmul” unei seri în care arădenii plătitori de bilete şi abonamente au fost trataţi în bătaie de joc. Fără a ne erija în specialişti, ne întrebăm ce a fost în mintea celui aflat în dispeceratul CTP luni seara. Dacă nu s-a găsit un autobuz liber pentru ruta Piaţa Romană–Gara Aradul Nou, de ce acele Imperio cu numărul 1 nu au fost trimise pe linia 3, pentru a decongestiona traficul de călători?

Am adresat aceste întrebări directorului CTP Arad, Claudiu Godja, care ne-a „pasat” spre Doru Neacşiu, şeful Serviciului Circulaţie CTP. În încercarea de a minimaliza incidentul şi de a o scoate basma curată pe dispecera de serviciu, reprezentantul CTP ne-a oferit un răspuns uluitor. „La ora 16,21 a avut loc o tamponare la Podgoria, care a dat peste cap circulaţia tramvaielor. La reluarea circulaţiei, la Făt Frumos, la capăt de linie, s-au adunat patru tramvaie cu numărul 3, iar dispecera a decis să nu le dea drumul în coloană, ci să le intercaleze, un 1 şi un 3. Cel puţin aşa apare pe grila de circulaţie de luni seara” – a spus Neacşiu.

I-am explicat că nici vorbă să fi trecut vreun tramvai cu numărul 3 – numai dacă nu s-au inventat la Arad tramvaiele zburătoare, care să fi trecut peste staţia Piaţa Romană – şi că problema s-ar fi putut rezolva simplu, acesta ne-a declarat: „Eu vă spun ce apare pe grila de circulaţie. Că pe traseu a fost două tramvaie cu numărul 1 şi alte două, cu numărul 3. O să mai verific, o să o trag de urechi pe dispeceră. Dacă la autobuze avem un sistem de monitorizare a traficului, la tramvaie nu putem decât să mergem pe grila de circulaţie şi foaia de parcurs”.

În privinţa trimiterii unui autobuz pe linia 3 barat, reprezentantul CTP a spus că la ora aceea era imposibil (!?), toate mijloacele de transport fiind pe trasee.

Taguri: , ,


31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor