Au câştigat pentru elevii cu dizabilităţi

De Valentin Goran
Au câştigat pentru elevii cu dizabilităţi
60 de elevi sunt beneficiarii unui proiect de 240.000 euro finanţat integral din banii Uniunii Europene.

Sunt primii din România care au câştigat un proiect în valoare de 240.000 Euro, finanţat în procent de 100% de Uniunea Europeană prin programul ERASMUS+, pentru 60 de elevi cu deficienţe grave, accentuate şi uşoare, şcolarizaţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Arad. Cei care au început povestea acestui proiect şi l-au făcut posibil sunt trei cadre didactice din Arad: prof. Amalia Cojocariu, prof. Olimpia Piroş şi prof. Ovidiu Toderici, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului., Proiectul ,, Getting together, to create something better!,, propus de CSEI Arad vine în întâmpinarea nevoilor constatate la elevii cu deficienţe dar şi la cadrele didactice care lucrează cu aceştia. Prin activităţile proiectului/ prin implicarea cadrelor didactice, a comunităţii se doreşte normalizarea, accesibilizarea, educaţia şi formarea pe de o parte a elevilor/tinerilor cu CES din CSEI Arad în scopul creşterii calităţii vieţii, pe linia autonomiei, securităţii, demnităţii, deciziei şi responsabilităţii personale, iar pe de altă parte îmbunătăţirea/dezvoltarea unor competenţe la cadrele didactice privind activităţile practic-aplicative derulate cu elevii cu CES cât şi schimbarea mentalităţii propunând o nouă abordare a tânărului cu nevoi educaţionale special”, a declarat Ovidiu Toderici.

60 de elevi pleacă în Portugalia

Grupul ţintă este format din 60 de elevi, cu vârsta de peste 14 ani, cu deficienţe mintale uşoare, moderate dar şi grave, severe care vor participa la activităţi de preprofesionalizare, în cadrul a 3 ateliere ocupaţionale de abilitare manuală ( atelier de ceramică, atelier de bucătărie/patiserie, atelier de tâmplărie) şi 18 cadre didactice care vor participa la activităţi de pregătire în cele 3 ateliere ocupaţionale. Proiectul se va derula în 6 fluxuri, câte 2 săptămâni fiecare flux, pe o perioadă de 2 ani în Barcelos, Portugalia. Cei 60 de elevi vor fi insoţiti de 40 de cadre didactice, având în vedere nevoile acestor tineri. În acest moment are loc selecţia participanţilor pentru prima deplasare din luna mai.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !