Au căzut pomii fructiferi din Pecica

3Comentarii
Au căzut pomii fructiferi din Pecica
PECICA – Primăria din localitate are de gând să cheltuiască şase milioane de euro pentru reamenajarea centrului.

Prunii vor fi înlocuţi cu pomi ornamentali la Pecica, dar până atunci din peisajul oraşului au fost eliminaţi pomii frunctiferi. De săptămâna trecută, Primăria a pus în aplicare etapa următoare a unui amplu plan de tranformare a străzii Principale (strada 2) într-un veritabil bulevard municipal. Strada a fost cuprinsă într-un amplu proiect care prevede reamenajarea întregii zone centrale, inclusiv a străzilor cu deschidere pe cea Principală. Proiectul, în valoare totală de circa şase milioane de euro, a fost depus în vederea finanţării din fonduri de la Uniunea Europeană şi cuprinde amenajarea carosabilului, a şanţurilor şi trotuarelor, crearea de piste de biciclete pentru uşurarea circulaţiei, amenajarea accesului la case, refacerea zonelor verzi cu arbori şi arbuşti ornamentali, flori şi mobilier urban.

În planurile primăriei, primul pas în cadrul acesi proiect a fost îndepărtarea pomilor fructiferi care, potrivit oficialilor, “dau celei mai circulate rute din oraş un aspect neplăcut, mai ales toamna”.

Pecicanii nemulţumiţi

Tăierea pomilor a avansat rapid. Au fost lăsaţi să supravieţuiască doar arborii de pe strada Principală -  tei, platani, tuia, care, potrivit executivului, ies mai bine în evidenţă acum.

Nemulţumirile nu s-au lăsat însă aşteptate: unii au vorbit de spaţiul verde care nu trebuie tăiat, ci doar cultivat, alţii s-au arătat total împotiva tăierii pomilor, care sunt în proprietatea lor! În cele din urmă, Primăria Pecica a decis să pună în practică planul de înfrumuseţare al centrului abia după recoltarea fructelor.

După tăierea pomilor, operaţiune care nu a fost iubită chiar de toţi, urmează plantarea arborilor ornamentali.

Pentru o oraş european

„Am investit continuu în ultimii ani, pentru ca Pecica să se transforme cât mai rapid într-un orăşel european şi cochet. Acum am trecut la o altă etapă care va contribui la transformarea străzii principale. Prunii plantaţi la întâmplare în decursul anilor dau un aspect neplăcut şi se impunea schimbarea lor cu arbori ornamentali”, a explicat decizia de tăiere a copacilor primarul Petru Antal. Oficialul şi-a manifestat, totodată, încrederea că populaţia va înţelege în cele din urmă intenţia administraţiei locale şi va fi receptivă. 

Şi alte străzi

Planurile Primăriei din Pecica nu se opresc aici nici la capitolul îndepărtarea pomilor mai puţin aspectuoşi. Potrivit executivului, în perioada următoare va urma îndepărtarea pomilor fructiferi şi plantarea de arbori ornamentali pe străzile 1 (DN7, inclus într-un alt proiect), 3, 112, 113, 123 şi 124 (care duc în zona centrală) şi a celor cu deschidere pe strada 2 (307, 311, 312, 318, 304, 314, 328, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 339 şi 424, cuprinse în proiectul de modernizare a centrului).

“Prunii plantaţi la întâmplare dau un aspect neplăcut” – Petru Antal

A.B.

Taguri: , , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor