Au dezbătut proiectul Legii pensiilor

Au dezbătut proiectul Legii pensiilor
ARAD – Pensionarii din Micalaca şi Grădişte au fost informaţi despre prevederile legii.

La sfârşitul săptămânii, deputatul Lucian Riviş Tipei a organizat, la sediul din Grădişte, o întâlnire pe tema noii legi a pensiilor. La întâlnire au participat senatorul Ovidiu Marian, directorul Casei Judeţene de Pensii, doamna Mihaela Vasil, consilierii locali Bruno Biringer, Maxim Dimitrie şi Gheorghe Schill, care au discutat cu cei 50 de pensionari din Micalaca şi Grădişte care au venit la întrunire.

Sistemul de pensii din România a ajuns de nesusţinut din punct de vedere financiar, având în prezent o structura de deficit cronic de 1,5 miliarde euro, dar care poate ajunge până în 2025 la 6% din PIB, ceea ce ar fi imposibil de sustinut. Noul proiect de lege are la bază câteva principii care să conducă la o aplicare corectă a drepturilor cetăţenilor: este o lege fără privilegii, fără discriminări, fără excepţii, cu eliminarea tuturor pensiilor speciale, care se vor recalcula. Foarte important este că principiul contributivităţii va fi cu adevărat funcţional în noile prevederi ale legii”, a declarat deputatul Lucian Riviş Tipei.

Proiectul noii legi a pensiilor va intra în dezbaterea Senatului săptămâna viitoare. Legea ar urma să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2011, după ce la jumătatea anului vor fi aprobate şi normele metodologice.

JA-S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !