Au dreptate, dar nu şi bani

Au dreptate, dar nu şi bani
ARAD. Angajaţii Centrului pentru Educaţie Incluzivă şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă.

Angajaţii Centrului pentru Educaţie Incluzivă din Arad şi-au dat în judecată angajatorul pentru neplata drepturilor salariale, aferente perioadei 1 octombrie 2008 – 31 decembrie 2009, conforme cu Legea 221/2008. Un proces lung care a fost finalizat la Curtea de Apel din Timişoara cu o sentinţă în favoarea angajaţilor şcolii. Prima instanţă, Tribunalul din Arad a dat aceeaşi soluţie dar Consiliul Judeţean (ordonator terţiar de credite) a intervenit în proces şi a făcut recurs la instanţa superioară. A pierdut procesul şi a fost obligat la plata chetuielilor de judecată. Conform deciziei instanţei, toţi angajaţii parte în proces trebuie să primească diferenţele de salariu prevăzute de lege.

Câştig mai mult moral

Chiar dacă instanţa a obligat ordonatorul de credite la plata diferenţelor salariale cuvenite angajaţilor, e vorba de un procent de aproximativ 45% din cuantumul salariului, acesta va începe plata cel mai devreme în 2012. Avocatul, care a reprezentat angajaţii, membrii de sindicat, din partea SDÎ Arad, Dorina Vezeteu, a precizat „Potrivit Ordonanţei 45/2009, plata se amână pentru 2012 când se va plăti 34% din valoarea titlurilor executorii, iar în următorii doi ani câte 33%. Conform acestei ordonaţe cei care au câştigat acum nişte drepturi legale vor beneficia de ele, eşalonat, până în 2014”, a punctat avocatul. Li s-a dat dreptate, dar nu şi bani.

Alte sentinţe

Procese pe Legea 221 au mai fost câştigate în instanţă de către Sindicatul Democratic din Învăţământ, sute de cadre didactice aşteaptă anul 2012 pentru a intra în posesia sumelor cuvenite, dacă nu va mai apărea  o altă ordonanţă care să mai amâne puţin plata, sau să o reeşaloneze.

Monica Ardelean

monica.ardelean@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase