Au idei pentru dezvoltarea turismului

De Simion Todoca
9Comentarii
Au idei pentru dezvoltarea turismului
USR Arad face propuneri pentru Strategia de dezvoltare turistică a județului Arad

Deşi nu au reprezentanţi în CLM sau CJA, USR-iştii arădeni vor să participe în mod constructiv la elaborarea Strategiei de dezvoltare turistică a Aradului, răspunzând pozitiv invitaţiei de a participa la dezbaterea organizată de către Consiliul Judeţean.

Printre altele, reprezentanţii USR Arad propun încurajarea practicării ciclismului montan și a cicloturismului, prin marcarea unor trasee în zone din Munții Zărandului: între Ghioroc și Șiria, în jurul satului Căsoaia, între localitățile Conop – Bârzava – Tauț – Văsoaia; Munții Codru Moma – în jurul stațiunii Moneasa. Deasemenea, derularea unor campanii de informare prin amplasarea de panouri, tipărirea de hărți și pliante, elaborarea unui website cu informații furnizate și de cicliști.

Sat lacustru

O altă propunere o reprezintă amenajarea unui sat lacustru în proximitatea Parcului Natural „Lunca Mureșului”. „Având în vedere lipsa spațiilor de cazare atractive, integrate în mediul natural, care să deservească turiștii interesați de vizitarea Parcului Natural „Lunca Mureșului”, considerăm necesară dezvoltarea unei infrastructuri de cazare adaptată specificului acvatic al zonei, cu respectarea reglementărilor de mediu”, arată USR-iştii.

Nu în ultimul rând „promovarea turismului balnear din zona de vest a județului reprezintă o altă idee avansată de USR Arad, pentru completarea ofertei turistice existente, în așa fel încât să existe posibilitatea unui sejur prelungit în județul nostru. Avem în vedere, pe lângă facilitarea unor investiții care să pună în valoare resursele de apă termală existente în zona de vest a județului, acțiuni specifice de promovare inclusiv elaborarea unui „pașaport balnear”, care să ofere reduceri și alte facilități celor care vizitează mai multe locații de acest tip, incluse într-un circuit”.

Iar precizarea de final este că „în spiritul unei politici contructive, echipa USR Arad a elaborat aceste proiecte în beneficiul turiștilor dar și al agenților economici și al comunităților locale din județul Arad”.

Taguri: , , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor