Au împărţit „cioburi de lumină” arădenilor

Reactualizat la:
Au împărţit „cioburi de lumină” arădenilor
© FOTO: Ciprian Hord
Au transmis multă emoţie şi au adunat ropote de aplauze din partea publicului prezent la spectacolul nevăzătorilor.

Aşa cum vă informam, nevăzătorii arădeni au susţinut, vineri, un spectacol memorabil de muzică, poezie și teatru, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Timp de două ore şi jumătate, publicul numeros a urmărit cu interes şi emoţie prestaţia artistică a membrilor Asociaţiei Nevăzătorilor din Arad. Intitulat „Cioburi de lumină”, spectacolul a avut două părţi, în pauza de zece minute spectatorii fiind provocaţi să încerce experiența deplasării pe nevăzute, până la barul teatrului. Practic, au fost legați la ochi și dirijați de voluntari din proiectul Visually Impaired Persons in Action.
Dar să revenim la spectacol.

Programul

Primul intrat în scenă a fost Adrian Mariș care, cu un text de o profunzime deosebită, a introdus publicul în esența spectacolului. Următoarea reprezentație a fost de natură folclorică, melodiile interpretate de Corina Dobra şi Cristian Csetnek purtând publicul din Ardeal până în Moldova și Oltenia. Apoi a venit rândul poeziei… recitatori fiind Ioan Halasz, Teodora Matea, Sorin Nicoară, Emanuela Rump și Andrei Petrișor. Momentul poetic a precedat recitalul de muzică ușoară susținut de Ștefan Uhrec și Emanuela Rump, care a încheiat prima parte a spectacolului.

În cea de a doua parte, a fost rândul trupei A.N.A. cu spectacolul de teatru „Întâmplări cehoviene”. Din distribuție au făcut parte: Sorin Nicoară, Andrei Petrișor, Adrian Mariș, Teodora Matea, Emanuela Rump, Ovidiu Bulboacă, Veronica Benchea, Olivia Rus și Ioan Halasz – care au amuzat copios publicul. O contribuție importantă în realizarea acestui spectacol a avut-o actrița Oltea Blaga, care de un an de zile este o apropiată a nevăzătorilor arădeni și a creat trupa A.N.A.

Mulţumiri

„Mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea spectacolului doamnei Mihaela Bărnuțiu, Centrului Municipal de Cultură Arad, Lions Club Arad 2007, Lions Club Arad, Asociaţiei „Ofensiva Tinerilor” şi Organizației Tinerilor cu Inițiativă Arad” – ţine să precizeze Florin Atimuţ, preşedintele filialei arădene a Asociaţiei Nevăzătorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !