Au început înscrierile la grădiniţă

De Eugen Rogojan
Au început înscrierile la grădiniţă
Începând cu data de 22 mai și până pe 9 iunie, părinții celor mici îi pot înscrie pe aceștia la grădiniță.

În perioada amintită, părinții vor depune cererea de înscriere la grădinița la care se dorește înscrierea copiilor, urmând ca între 12 și 16 iunie să se proceseze cererile. Procesarea se va face în trei faze, până pe 16 iunie.

Fazele înscrierii

Prima fază a procesării, desfășurată pe 13 iunie, presupune evaluarea cererilor de înscriere de la grădinița exprimată ca prima opțiune, urmând ca cererea să fie admisă sau respinsă, în funcție de numărul de locuri disponibile. În cea de-a doua fază, pe 15 iunie, vor fi evaluate cererile de înscriere de la grădinița exprimată ca cea de-a doua opțiune, adică cele respinse în faza întâi. Pe 16 iunie, când se desfășoară a treia fază de procesare, vor fi procesate și cererile respinse în a doua fază, luându-se în calcul opțiunea cu numărul trei.

A doua etapă de înscrieri se desfășoară în perioada 26 iunie – 21 iulie, atunci când vor putea fi depuse cererile de înscriere. Acestea vor fi procesate în perioada 24-28 iulie în trei faze diferite, la fel ca și în cazul primei etape de înscrieri. Copiii respinși în etapa a doua, faza cu numărul trei, vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere pentru Etapa de ajustări.

Actele necesare

Dosarul de înscriere a celor mici la grădiniță trebuie să cuprindă cererea de înscriere, o copie a certificatului de naștere al copilului, fișa medicală și avizul epidemiologic. În anumite cazuri este nevoie și de actele pentru dovedirea îndeplinirii condițiilor de departajare. În ceea ce privește părinții care doresc să își înscrie copiii la grădinițe cu program prelungit sau săptămânal, aceștia sunt nevoiți să adauge la dosar și adeverințe cu veniturile părinților sau acte doveditoare ale veniturilor familiale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !