Au început să numere maşini

7Comentarii
Au început să numere maşini
ARAD – 90 de persoane au început, din această săptămână, recensământul maşinilor pe drumurile judeţene.

Consiliul Judeţean a dat startul, la începutul săptămânii, la recensamantul masinilor care circulă pe drumurile judeţene. Potrivit informaţiilor furnizate de Cristian Drăgan, vicepreşedintele CJA, sunt programate două acţiuni în luna aprilie, două în luna mai, trei în luna august, una în octombrie şi două în noiembrie. „La finalul acţiunii vom avea o imagine clară a numărului de maşini care circulă pe drumurile judeţene. Recensământul este foarte necesar. El se efectuează o dată la cinci ani. În funcţie de rezultatele acestuia, se stabileşte şi strategia de dezvoltare a infrastructurii”, a declarat Cristian Drăgan.

Peste 171.000 lei

Instituţia a publicat ieri câştigătorul licitaţiei organizate pentru desemnarea firmei care va face numărătoarea efectivă. La licitaţie s-a depus o singură ofertă, care a şi fost declarată câştigătoare.

Contractul „Înregistrarea circulaţiei rutiere pe drumurile de interes judeţean Arad – 2010” a fost semnat cu firma Palcu Impex SRL, din Sebiş, în colaborare cu o firmă din Arad. Firma din Sebiş este aceeaşi care s-a ocupat, în iarna care a trecut, de deszăpezirea drumurilor judeţene în trei din totalul de cinci sectoare în care a fost împărţit judeţul: Sebiş, Ineu şi Criş. „Valoarea totală a contractului este de 171.778 lei, recensământul fiind realizat de SC Palcu Impex în colaborare cu SC Construcţii Rutiere”, ne-a declarat vicepreşedintele Drăgan.

1.106 km, 90 de persoane

„Sunt stabilite 45 de puncte de lucru, pe marea majoritate a drumurilor judeţene. 90 de persoane se ocupă de numărarea tuturor categoriilor de vehicule care circulă pe drum. Sunt definite 11 categorii, de la căruţe la TIR-uri”, ne-a declarat Cristian Drăgan. Vicepreşedintele CJA a subliniat că există 1.106 kilometri de drumuri judeţene. „Când facem dimensionarea investiţiilor în drumuri judeţene, vom avea în vedere, în primul rând, menţinerea drumurilor care sunt foarte circulate într-o stare cât mai bună”.

Jaloane de 2 metri

Posturile în care recenzorii îşi notează fiecare autovehicul sunt amplasate la marginea drumului, pentru a nu perturba traficul auto. Conducatorii auto vor fi surprinşi, cel mai probabil, de jalonele – gigant ce urmează să fie amplasate pe marginea drumului, în zilele de înregistrare manuală a circulaţiei. „Fiecare post va fi marcat printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului, pe care se va prinde o plăcuţă cu numărul postului. Jalonul va avea înălţimea de 2 metri şi va fi vopsit în culorile alb şi roşu (40 cm banda) pentru a fi vizibil”, se menţionează în documentaţie.

„În funcţie de rezultatele recensământului se stabileşte strategia de dezvoltare a infrastructurii” – Cristian Drăgan.

S.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor