Au învățat să strângă fonduri pentru acțiunile de tineret

Au învățat să strângă fonduri pentru acțiunile de tineret
Zeci de arădeni au luat parte la proiectul Phoenix, coordonat de Asociația Centrul de Excelență Arad.

Asociația Centrul de Excelență Arad a derulat un proiect prin care zeci de tineri din Arad au fost formați pentru strângerea de fonduri, online și offline, destinate activităților de tineret.

Participanții, în număr de 30, au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și au luat parte la diferite acțiuni pentru a se forma în acest sens.

“Nu de puține ori organizațiile active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți majore în ceea ce privește strângerea de resurse materiale și financiare pentru susținerea proiectelor. Un ONG care depinde de un singur finanțator poate fi mai vulnerabil în comparație cu o organizație care reușește să își asigure capitalul financiar și material din mai multe surse (publice și private). Am constatat, însă, că deși multe din organizațiile arădene active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți în strângerea de fonduri și tocmai de aceea am desfășurat acest proiect”, spune Glad Varga, președintele Asociației Centrul de Excelență Arad.

În cadrul proiectului Phoenix, tinerii arădeni implicați au participat la ateliere de formare, sesiuni de informare și laboratoare pentru schimburi de experiență, în aria tematică a strângerii de fonduri.

Dintre cei 30 de participanți, opt tineri aparțin categoriei persoanelor fără loc de muncă, fără activități economice independente și neînrolate în programe de formare.

Pe lângă aceștia, la evenimentul de formare ce face obiectul prezentului proiect au mai lua parte trei persoane din echipa de coordonare. Perioada în care acest proiect s-a desfășurat a fost 5-9 septembrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !