Au liber la contestaţii

De Monica Ardelean
1Comentariu
Au liber la contestaţii
Singura probă care poate fi contestată din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director este cea a interviului.

Pe data de 17 noiembrie se încheie oficial concursul pentru postul de director în sistemul de învăţământ preuniversitari şi încep contestaţiile. Singura probă care va putea fi contestată e cea a prezentării ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. În judeţul Arad, un singur candidat a căzut la această probă, dar punctajul obţinut poate fi contestat de oricine consideră că a fost dezavantajat la notare. „Nu este vorba despre o reevaluare a candidatului ci se reevaluează proba din ziua respectivă, pentru fiecare candidat existând înregistarea video şi audio a prezentării”, a explicat inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Pellegrini.

Calendar contestaţii

Conform calendarului, contestanţiile se depun în perioada 21-23 noiembrie iar între 24 noiembrie şi 9 decembrie va avea loc soluţionarea acestora şi afişarea rezultatelor finale. În data de 16 decembrie se va pune punct concursului prin validarea în consiliul de administraţie al IŞJ Arad a rezultatelor finale, rezultate care vor fi transmise la Bucureşti. Şi tot de atunci directorii pe funcţie la momentul concursului care nu au participat sau care nu au trecut de cele trei probe, vor fi schimbaţi. Fiecare şcoală trebuie să pregătească în cadrul consiliilor profesorale cel puţin o propunere pentru viitorul director. Situaţia s-ar putea schimba dacă ministerul va decide în urma solicitărilor din judeţe să păstreze pe toţi directorii în funcţie până la finele anului.

96 de numiri?

Dacă nu intervine ministerul, situaţia va fi dramatică: în Arad avem 188 de posturi de directori şi directori adjuncţi şi mai puţin de jumătate sunt ocupate. Pentru celelalte 96 de posturi ar urma să fie făcute numiri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor