Au luat cu asalt primăria

Primaria Livada
Primaria Livada
LIVADA – Zeci de tineri din Livada s-au revoltat pentru că nu au primit locuri de casă. Ei s-au strâns, ieri dimineaţă, la Primărie şi au dat năvală în biroul edilului-şef pentru a cere socoteală.

Localnicii îl învinovăţesc pe primar că nu ar vrea să le dea terenuri, în timp ce acesta îşi motivează deciziile susţinând că deocamdată trebuie să aplice legile fondului funciar şi abia apoi se poate gândi la tinerii căsătoriţi, sub 35 de ani. Din cei 400 de săteni care au cerut sprijin de la primărie, doar cel mult 300 vor putea fi împroprietăriţi. Oamenii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât au depus cereri de peste patru ani de zile, dar nu au obţinut încă un răspuns favorabil.

Localnicii se consideră păcăliţi de către primar susţinând că, în curând, nu vor mai putea beneficia de legea care le acordă dreptul la teren, deoarece împlinesc 35 de ani. Asta cu toate că mulţi dintre ei şi-au cumpărat deja materialele de construcţie.

Asigurările primarului

Militon Şerb, primarul comunei Livada, le-a explicat celor care au pătruns în biroul său cum stau lucrurile. Acesta a afirmat că solicitările au fost preluate în urmă cu peste patru ani în urmă, de către fostul primar, care le-a preluat cu toate că nu exista un plan urbanistic zonal (PUZ) al localităţii. Edilul a mai precizat că, de trei ani de zile, nu s-a dat nici un teren nimănui, deoarece nu a existat nicio suprafaţă disponibilă. Acum trebuie să restituie terenurile solicitate de foştii proprietari, să aştepte o sentinţă definitivă în procesul pentru păşune cu fostul composesorat al comunei Livada şi apoi să inventarieze terenurile rămase. „PUZ-ul a fost abia în ianuarie 2007. Noi doream să dăm terenuri tinerilor sub 35 de ani încă din martie 2005, dar fără PUZ nu am putut să o facem. A apărut apoi Legea 247/2005, care le-a dat dreptul foştilor proprietari să depună noi cereri pentru retrocedări şi consiliul local a fost dat în judecată pentru a restitui unele terenuri, aşa că noi nu am putut să dăm loturi tinerilor”, a declarat Şerb. Primarul a ţinut să menţioneze că: „procesul s-a terminat, urmează să dăm o hotărâre de fond funciar, să discutăm problema în consiliu şi în maximum două luni să dăm terenurile cu pricina. Sunt parcelate deja, au vize cadastrale, numere topografice”. „În ceea ce-i priveşte pe tinerii care împlinesc în perioada aceasta 35 de ani, pot sta liniştiţi. Dacă soţul a împlinit vârsta aceasta şi soţia are mai puţin de 35 de ani, sau invers, nu este nicio problemă”, a încheiat primarul.

V.O.; L.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !