Au pus ochii şi mintea pe spaţiul public arădean

De Adriana Barbu
Au pus ochii şi mintea pe spaţiul public arădean
© FOTO: Afişul evenimentului
Dacă e miercuri, e ABC cu Citi Zenit. Şi este „Peisaj şi Democraţie – Dialog despre arhitectură şi design cu Alexandru Ciobotă”.

O nouă dezbatere pe teme de arhitectură la club ABC. Un nou eveniment sub marca CitiZenit. Iată care e oferta de miercuri a tinerilor de la CitiZenit. „Avem plăcerea de a invita publicul arădean, atât profesioniştii din domeniul arhitecturii, restaurării şi peisagisticii, cât şi pe toţi cei interesaţi de confortul oferit de spaţiul public, la Club ABC, miercuri, 16 martie 2016, de la ora 19:00, la dezbaterea «Peisaj şi Democraţie» din cadrul seriei de evenimente «Dialog despre arhitectură şi design – intervenţie în spaţiul public». La această întâlnire, Alexandru Ciobotă, peisagist şi membru fondator al Asociaţiei Peisagiştilor din România, ne va prezenta conceptul de Landscape democracy şi implicaţiile acestuia asupra modelării peisajelor şi a spaţiilor publice”.

Dar ce este Landscape democracy? Este o formă de planificare şi proiectare prin care se doreşte ca toţi cetăţenii să participe în mod egal, fie în mod direct, fie prin intermediul unor reprezentanţi aleşi, la propunerea, dezvoltarea şi stabilirea regulilor prin care sunt modelate peisajele şi spaţiile lor publice”, după cum spune International Federation of Landscape Architects (Oslo, 2014). Adică se va vorbi despre nişte principii de care Aradul are, cu siguranţă, nevoie.

Prezentări şi dezbateri

Ce se va întâmpla cu adevărat miercuri la club ABC din Piaţa Avram Iancu? Alexandru Ciobotă va vorbi „despre câteva proiecte de peisagistică, cum este «Traseul tematic la bălţile Bezdin» (proiect iniţiat de Asociaţia Peisagiştilor din România în 2010), şi despre strategii pentru o dezvoltare durabilă a spaţiilor verzi conexe Mureşului”. După prezentare, publicul va avea şansa de a lua parte la o dezbatere despre legătura dintre peisaj şi democraţie, precum şi despre resursele materiale şi umane necesare pentru implementarea proiectelor de revitalizare urbană.

Care sunt planurile/ visurile tinerilor de la CitiZenit? „Sperăm ca această întâlnire să reprezinte un punct de plecare pentru o dezbatere mai largă în cadrul comunităţii locale care, în final, să conducă la realizarea şi implementarea cu succes a unor proiecte de peisagistică din judeţul Arad”.

Dialoguri din decembrie 2015

„Dialog despre arhitectură și design – intervenție în spațiul public” reprezintă o serie de discuții, prezentări și workshopuri în care se explorează modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii și designului. Aceste dialoguri nu se adresează unui public specializat, ci doar interesat. Seria de dialoguri a fost iniţiată de Asociaţia CitiZenit în decembrie 2015, iar întâlnirile au loc săptămânal la Club ABC. Intrarea la aceste evenimente este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !