Au pus sechestru pe Tricotaje

6Comentarii
Au pus sechestru pe Tricotaje
ARADFabrica de confecţii din Ineu are datorii la bugetul de stat de peste un milion de lei.

Companii cu renume din municipiu şi judeţ cad rând pe rând pradă datoriilor acumulate la bugetul statului. După exemplul fabricii de mobilă IMAR SA, care nu a mai reuşit să îşi achite dările către buget şi a ajuns să piardă bunuri imobile la licitaţiile organizate de Fisc, acum a venit rândul confecţiilor să fie afectate de recesiune.

Compania Tricotaje Ineu SA este ultimul caz de executări silite demarate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice în speranţa că în acest mod se va putea recupera suma datorată statului. În cazul fabricii de tricotaje din Ineu este vorba de o datorie la bugetul statului de peste 240 de mii de euro, acumulată până la data de 30 septembrie 2009, informaţia fiind făcută publică pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Administrarea Finanţelor (ANAF).

În aceste condiţii peste 190 de bunuri mobile aparţinând companiei ineuane au fost scoase la o primă licitaţie, Fiscul sperând ca astfel să îşi poată recupera banii. Licitaţia ar urma să aibe loc pe 3 februarie, în cazul în care compania nu va decide să conteste decizia Fiscului în instanţă. Printre bunurile sechestrate se numără: maşini de cusut, maşini de tricotat, instalaţii de aer condiţionat etc.

Datorinici la buget

Din suma de 1.010.916 lei pe care o datorează statului SC Tricotaje Ineu SA, cea mai mare parte o reprezintă restanţa privind Taxa pe Valoare Adăugată – 586.875 lei, în timp ce dobânzile şi penalităţile de orice fel sunt în valoare de 139.361 lei. Nici la capitolul impozitului pe venit din salarii suma pe care Tricotaje Ineu o are de dat statului nu este de neglijat: 215.713 lei.

Rectificare

Precizăm că la materialul „Au pus sechestru pe Tricotaje”, publicat vineri 22 ianuarie în pagina 5 a „Jurnal arădean”, fotografia aferentă articolului nu face trimitere la subiectul materialului. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere cauzată angajatei sau instituţiei MODA S.A. prin publicarea respectivei fotografii în paginile „Jurnal arădean”.

A.P.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor