Au „scormonit” din nou parcarea de la Astoria

De Alin Gherasim
Au „scormonit” din nou parcarea de la Astoria
Parcarea de la fostul hotel Astoria a fost din nou subiect de discuţie la Consiliul Judeţean.

Nu a făcut parte din vreun proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, 24 noiembrie, dar, cu toate acestea, parcarea aflată în faţa hotelului Continental a fost din nou subiect de discuţie la Consiliul Judeţean Arad. La punctul de Diverse, consilierul Marius Sulincean a reamintit că, pentru moment, parcarea respectivă este „în aer” şi a venit cu o propunere: „eu cred că am putea să cedăm parcarea respectivă către municipiul Arad, cu o condiţie: să devină parcare publică. Primăria, prin Recons, are serviciu specializat, şi ar putea administra parcarea respectivă”. „Ar fi o variantă, dar nu ar fi corect faţă de hotelul de acolo. Este vorba despre un agent economic, care produce bani pentru judeţul Arad, pentru bugetul nostru. Şi precizez încă o dată că noi am propus ca respectiva parcare să fie scoasă la licitaţie. Aşa, ar putea participa mai multe societăţi interesate, dar sunt convins că reprezentanţii Hotelului Continental vor veni cu cea mai bună ofertă, pentru că ar avea parcare pentru clienţii lor”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean. De cealaltă parte, Sulincean a spus că „nu ar fi corect faţă de celelalte hoteluri din Arad. Pentru că nu avem terenuri să le dăm la toate hotelurile, pentru ca toate să îşi facă parcare. Nu putem avantaja pe unii şi dezavantaja pe alţii”. Dialogul dintre Cionca şi Sulincean a continuat, preşedintele CJA precizând că „nu înţeleg de ce vreţi să faceţi cadou municipiului acea parcare. Dacă îl scoatem la licitaţie, terenul respectiv va fi o sursă de venit pentru Consiliul Judeţean. Aşa, stă degeaba”.

Şi povestea parcării

Parcarea de la Hotelul Continental, fost Astoria, a fost administrată de municipiu ani buni, timp în care Primăria Arad a încasat bani pentru ea. Între timp, însă, cei de la CJA au descoperit că, de fapt, terenul aparţine judeţului, nu municipiului. Aşa că l-au preluat. Doar că, de la acel moment, situaţia parcării este tot mai incertă. Consiliul Judeţean vrea să o scoată la licitaţie, dar consilierii PSD se opun, susţinând că suma de pornire a licitaţiei este prea mică, respectiv 0,82 euro/metru pătrat/lună. Preţul a fost stabilit de un evaluator autorizat, dar pesediştii susţin că valoarea cerută este prea mică. Iar, fără votul consilierilor din Opoziţie, hotărârea care vizează scoaterea la licitaţie a terenului respectiv nu poate fi adoptată. Şi asta deoarece este vorba despre patrimoniul judeţului Arad, iar o hotărâre legată de patrimoniu are nevoie de votul a două treimi dintre aleşi. Aşa că, până ce părţile politice vor cădea la înţelegere, situaţia parcării rămâne aceeaşi: „în aer”.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !