Au venit actele pentru noua taxă

De Valentin Goran
8Comentarii
Au venit actele pentru noua taxă
După ce Guvernul a eliminat cele 102 taxe, Fondul de mediu a decis să perceapă o nouă taxă de mediu pe salubritate. Ce spune ULALA?

Începând cu luna ianuarie 2017, factura la salubritate va cuprinde o majorare de 2 lei, pentru fiecare persoană, în fiecare lună. Este vorba, aşa cum v -am anunţat deja, despre o nouă taxă de mediu, cea pentru deșeuri inerte și nepericuloase, instituită în baza Ordonanței de Urgență nr. 196/2005 cu modificările și completările ulterioare. La Arad această taxă, ce prevede eliminarea finală a deșeurilor prin depozitare și implicit încasarea de către Fondul de mediu a 80 lei/tonă, a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Municipal nr.5/09.01.2017. De acum, factura pentru salubritate va fi compusă din tariful de colectare și transport în valoare de 3.22 lei/persoană/lună, fără TVA, tariful de depozitare în valoare de 0.54 euro/persoană/lună, fără TVA, și taxa de depozitare în valoare de 1.95 lei/persoană/lună, fără TVA.

Au primit actele adiționale

Ce spune ULALA despre noua taxă impusă de Guvern? „Asociațiile de proprietari au primit actele adiționale la contractul de furnizare a serviciului de salubritate, un serviciu care va fi tot mai scump în situația în care nu atinge gradul de reciclare pentru aceste deșeuri de 50% până în anul 2020. Problema este că astăzi ne situăm undeva între 6 și 10 procente, departe de țintă. Riscurile unor penalități pentru România există, din păcate vom fi cu toți afectați”, a declarat Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad – ULAL. Aceasta mai spune că „dacă românii s-au bucurat că au fost eliminate 102 taxe printre care taxa auto, guvernanţii noştri s-au gândit ca ar fi bine ca fondul de mediu să se întregească cu o taxa de mediu pentru depozitarea deseurilor”.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor