Autobuze cu o vechime de peste 15 ani

Autobuze cu o vechime de peste 15 ani
Majoritatea covârşitoare a autobuzelor care circulă în judeţ are o vechime de peste 15 ani, activitatea de transport aducând societăţii pierderi inimaginabile. Sectorul autobuze din cadrul societăţii a înregistrat un deficit de 5,678 miliarde lei vechi pe nouă luni ale anului trecut.

Măsurile implementate special pentru eliminarea deficienţelor s-au dovedit ineficiente… S-a monitorizat fluxul de călători, s-a introdus un nou sistem de ticketing şi s-au montat case marcat gestionate prin sistem GPS la 40 de autobuze, dar… degeaba.

Conducerea Companiei subliniază importanţa deosebită a înlocuirii a nu mai puţin de 129 de autobuze, toate acestea fiind cu durata de exploatare depăşită. În zona municipiului circulă 122 de autobuze, dintre care 93 sunt mai vechi de 15 ani. Toate cele 14 maşini care circulă în zona Ineu sunt la fel de vechi. 7 din cele 13 din zona Sebiş sunt mai vechi de 15 ani.

La Lipova, 11 din 15 autobuze sunt la fel de vechi. Situaţii similare se întâlnesc şi la Săvârşin şi Gurahonţ. Coloana Lipova s-a dovedit a fi cea mai ineficientă, aducând o pierdere de 2,538 miliarde lei. CTP a pierdut anul trecut la licitaţie, din cauza maşinilor necorespunzătoare, opt trasee, cele mai „bănoase„, traseele care asigurau 25% din veniturile societăţii. În ultimii 5 ani, CTP a cumpărat 28 de autobuze.

Simona Mazăre0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !