Autorizaţia diriginţilor, pe viaţă

ARAD – Potrivit noii proceduri, cei cu autorizaţia anulată nu pot participa la un nou examen de autorizare.

De câteva zile, există o nouă procedură de autorizare a diriginţilor de şantier, care stabileşte cerinţele privind studiile şi experienţa profesională a persoanelor care solicită autorizarea, documentele necesare, domeniile de autorizare, responsabilităţile şi competenţele conferite de autorizare, precum şi măsurile de sancţionare a nerespectării acestora. „Există unele elemente noi faţă de prevederile anterioare, şi anume: autorizaţia emisă are valabilitate nelimitată; recunoaşterea de către statul român a calităţii de diriginte de şantier obţinută de cetăţenii altor state ale Comunităţii Europene şi certificată de autorităţile competente recunoscute în acele state; modalitatea de suspendare sau de anulare a autorizaţiei; interzicerea participării titularului unei autorizaţii anulate la un nou examen de autorizare în domeniul de autorizare în care i-a fost anulată autorizaţia”, spune Leonid Gheorghiţă, directorul Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii Arad.

Preschimbarea vechilor autorizaţii

În judeţul Arad sunt peste 300 de diriginţi de şantier, atestaţi în diverse domenii (construcţii, instalaţii, drumuri, reţele). Autorizaţiile obţinute în baza procedurilor anterioare îşi păstrează valabilitatea până la expirarea termenelor înscrise în acestea. Titularii pot solicita preschimbarea acestora în autorizaţii cu valabilitate nelimitată în baza unei cereri, a copiilor autorizaţiilor şi a două fotografii în format 3 x 4 cm.

JA – G.K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !