Autostrada iese din amorţeală

1Comentariu
ORADEA – Conform directorului Bechtel România, Michael Mix, până la vară compania americană doreşte să aibă în Bihor 900 de angajaţi, ceea ce presupune o reluare în forţă a lucrărilor la Autostrada Transilvania în judeţul nostru. Până acum, Bechtel a angajat deja 400 de lucrători pentru punctul de la Chiribiş.

„Angajaţii au fost înregistraţi în judeţul Bihor, în aşa fel încât de taxele şi impozitele acestora să beneficieze autorităţile locale şi judeţene. În final, prefectul Ilie Bolojan şi-a exprimat disponibilitatea de a efectua demersurile legale pentru a reduce impedimentele administrative ce pot îngreuna desfăşurarea lucrărilor companiei Bechtel în judeţul Bihor”, se arată într-un comunicat remis de către Prefectura Bihor.

Contactat de J.b., prefectul ne-a informat că, în prezent, Bechtel lucrează în localitatea Dolea, comuna Suplacu de Barcău. „Domnul Mix mi-a spus că se lucrează intens în zona Dolea şi că peste două săptămâni vor fi aduse din Germania nişte foreze cu care să înceapă săpăturile şi să înceapă construcţia pilonilor din zona Suplacu de Barcău”, a spus prefectul.

Discuţia dintre Bolojan şi Mix a vizat aspecte care ţin de începerea lucrărilor companiei Bechtel pe teritoriul judeţului Bihor. În acest context, a fost clarificată colaborarea cu Poliţia din Bihor, legată de traficul camioanelor care aprovizionează şantierul, precum şi amenajarea unor drumuri secundare de acces, pentru ca traficul greu să evite zona în care se lucrează la autostradă.

Au fost dezbătute şi aspectele referitoare la situaţia juridică a terenurilor aflate pe aliniamentul autostrăzii, deoarece sunt încă terenuri care nu au fost expropriate în vederea construcţiei autostrăzii.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor