Autostradă până la Deva în 2019?

De Adriana Barbu
6Comentarii
Autostradă până la Deva în 2019?
© Un tronson, desigur, cu probleme Foto: JA
Directorul CNAIR spune că toate provinciile istorice ar putea fi legate prin autostrăzi în anii… 2030-2040 și că autostrada până la Deva va fi gata la anul!

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a precizat într-un interviu pentru Agerpres, că undeva în anii 2030-2040 toate provinciile istorice ar putea fi legate între ele prin autostrăzi.
Narcis Neaga, șeful CNAIR, a mai susținut în același interviu că are în plan darea în folosință a 100 de km de autostradă cu ocazia Centenarului, adică în acest an. Printre cei 100 de kilometri de autostradă se numără și tronsoane din autostrada care ar urma să lege Aradul direct de Deva.

Ar urma, tot potrivit oficialilor din Minsiterul Transporturilor, să circulăm lejer pe autostradă din Arad până la Deva undeva în 2019.
„Am zis: Ministerul Transporturilor, împreună cu Compania Naționala de Drumuri, să contribuie într-un fel la Centenar. De aceea ne-am fixat 100 de kilometri. Ca sunt 106, ca sunt 104, asta mai puțin contează, dar să fim la cifra de 100 în trafic. Asta ce înseamnă? Ca există, de exemplu, o porțiune de autostradă, cum ar fi cea de la intrarea în București, de vreo 3 km și ceva, care nu este folosită. Aceștia, împreună cu cei care urmează să fie dați în trafic anul acesta, contribuie la suta respectivă. De-aia am zis «în trafic». Pentru că, teoretic, vom finaliza ca lucrări în jur de vreo 90 de kilometri. Dar, împreună cu cei care vor fi dați în trafic, ajungem la cifra 100, o cifră simbolică”, a spus Neaga în interviul de la Agerpress.

Directorul CNAIR a indicat și ce alte tronsoane vor fi date în folosință până la finele anului, ocazie cu care a precizat faptul că „mizăm pe două loturi din Lugoj-Deva, respectiv lotul 4, unde lucrează poate singurul constructor român care «este în viață» și care, poate, este cel mai bun constructor la ora actuală care lucrează pe piața românească, și, totodată, mizăm pe lotul 3 acolo. Constructorul (de pe lotul 3 – n. red.) a început să se mobilizeze. Au fost, să spunem, niște neînțelegeri între Companie și constructor, dar în final s-au rezolvat, s-au atenuat – a fost și intervenția domnului ministru, s-a întâlnit de câteva ori cu constructorul, i-a spus foarte clar că nu are nicio constrângere să nu-i rezilieze contractul dacă nu-și vede de treabă – și, împreună, am reușit să îl mobilizăm pe constructorul respectiv și credem că își va duce la îndeplinire misiunea, adică va termina lotul de autostrada Lugoj-Deva 3. Deci, loturile 3 și 4 vor fi gata anul acesta”.

Ministerul vorbește de 2019

La acestea afirmații, se adaugă și declarațiile recente ale ministrului Transporturilor care a indicat faptul că autostrada Lugoj-Deva ar trebui terminată până în anul 2019: „Până la finalul acestui an, ar trebui terminate loturile 3 si 4. (…) Nu sunt încurajat deloc sa cred ca pe lotul 3, unde lucrează antreprenorul spaniol, acest lucru se va întâmpla. Am speranțe că asta se va întâmpla pe lotul 4”, a declarat ministrul Lucian Şova înainte de a trece la negocieri dure cu spaniolii, moment amintit mai sus de directorul CNAIR.

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor