Avancronica de concert, de la Schumann la Brahms

Considerat de presa austriacă drept „solistul fenomenal cu o tehnică perfectă”, în urma debutului său în aprilie 1994 cu Filarmonica din Viena şi Christoph von Dohnanyi, violonistul român Florin Croitoru este o prezenţă care onorează scene mari de concert din întreaga lume.

Programat  în această săptămână  la  Arad,  propune pentru seara de 18 noiembrie, în deschiderea concertului de la ora 19, partitura cea mai pretenţioasă a repertoriului romantic pentru vioară, Concertul în re major  de Johannes Brahms. Dedicat lui Joseph Joachim, unul dintre cei mai  străluciţi şi performanţi violonişti ai timpului, Concertul  în re major uimeşte prin sonoritatea robustă a acompaniamentului dar şi prin scriitura „simfonică” a  instrumentului solist şi este o adevărată piatra de hotar  pentru  toţi cei care  se încumetă să  şi-l asume. 

Programat alături de Simfonia  a III-a, Renana, cea mai reuşită creaţie simfonică a lui Robert Schumann,  Concertul pentru vioară de Johannes Brahms    se bucură de acompaniamentul dirijoral al lui Cristian George  Neagu.

Concert pereche al  simfonicului de deschidere a stagiunii,    evenimentul muzical de joi  rezumă în cele două ópusuri  de bravură simfonică  una dintre cele mai profunde legături de prietenie de pe tărâmul muzicii,  aceea dintre Robert Schumann  şi  Johannes Brahms.

Codruţa Dogaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase