„Avem nevoie de strategie energetică”

De M.C.
Reactualizat la:
3Comentarii
„Avem nevoie de strategie energetică”
© Marin Lupaş
Marin Lupaş spune că viitorul primar și viitorii consilieri au obligaţia să scadă nivelul cheltuielilor de întreținere! Administrația locală nu a reușit să găsească timp de patru ani o soluție pentru scăderea nivelului cheltuielilor de întreținere, consideră Marin Lupaș.

„Arădenii plătesc printre cele mai scumpe cheltuieli de întreținere din țară, căldura și apa caldă sunt la un preț inacceptabil. Timp de patru ani, am încercat în Consiliul Local Municipal să propun o strategie energetică pentru Arad, care să conducă la scăderea prețului Gigacaloriei și implicit la scăderea prețului apei calde și a căldurii. Am propus un plan de subvenții, concomitent cu investiții care să vizeze reducerea pierderilor pe rețea. Din păcate, problema CET-urilor a fost abordată politic, nu pragmatic. Administrația locală și-a criticat propria strategie și a refuzat să o aplice. Rezultatul este acumularea unor datorii uriașe de către CET-uri, care pun în pericol chiar furnizarea de căldură și apă caldă pentru arădeni. Cheltuielile de întreținere au rămas la unul dintre cele mai mari niveluri din țară. Banii publici, în loc să fie direcționați către investiții, acoperă pierderile, deci sunt aruncați într-un sac fără fund. Cred că viitorul primar și viitorii consilieri locali sunt obligați să ofere o strategie energetică, strategie care trebuie să aibă ca finalitate scăderea nivelului cheltuielilor de întreținere pentru arădeni. Exemplul celor de la Oradea arată că se pot atrage fonduri pentru o nouă strategie, fonduri pentru investiții judicioase în folosul cetățenilor. Consider că orice gospodar face o prioritate la el acasă din asigurarea unui sistem de încălzire funcțional și eficient. Strategia energetică a Aradului este o prioritate și cred că toți cei care candidează pentru funcția de primar sau consilier local trebuie să își prezinte soluțiile pentru Arad”, a declarat Marin Lupaș, candidat independent pentru funcția de primar al Aradului și pentru Consiliul Local Municipal.
„Strategia energetică a Aradului este o prioritate şi cei care candidează trebuie să spună ce soluţii au” Marin Lupaş3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor