Avem piste, n-avem piste: o telenovelă în kilometri

De Valentin Goran
6Comentarii
Avem piste, n-avem piste: o telenovelă în kilometri
Se poate pedala pe cei 122 kilometri de pistă în legalitate? Polițiștii de la Rutieră și cei de la Locală pot sau nu să rupă amenzi șoferilor care blochează pista?

Conform celor declarate de polițiștii locali, cele trei luni de campanie de informare a bicicliștilor și șoferilor intitulată „Biciclim în spiritul legii” s-a încheiat. Teoretic, așa cum vă anunțam în articolul „Arădeni, pregătiți-vă: vin amenzile pe piste!”, publicat în 27 martie, pe site-ul www.aradon.ro, începând cu 11 mai, polițiștii locali ar fi trebuit să rupă deja amenzi atât șoferilor care flanchează pistele, cât și bicicliștilor care nu respectă legea. Din păcate, nici atunci, în martie, și nici acum nu am reușit să ne dăm seama ce se întâmplă de fapt cu cei 122 de kilometri de pistă din municipiu.

Ping – pong între instituții

Atât Primăria Arad, cât și reprezentanții IPJ și cei ai Poliției Locale Arad ne pasează de la unii la alții fiecare dintre părți invocând motivele sale. Atunci în martie vă spuneam că: „Primăria Arad a transmis atât Poliției Locale Arad, cât și IPJ Arad, că pot da amenzi șoferilor care blochează pista încă din ianuarie 2017, deoarece pista este recepționată; Poliția Locală Arad, care se află în plină campanie de informare, va rupe amenzi începând cu 11 mai; Poliția Rutieră din cadrul IPJ, așteaptă un «mesaj» din partea Palatului Administrativ pentru a-i sancționa pe șoferii indisciplinați. Trei instituții, trei păreri diferite, niciun răspuns concret”.

Pista, în linie dreaptă

Dar haideți să vedem acum, în luna mai, ce răspuns ne oferă Poliția Locală Arad: „Deocamdată, așteptăm ca reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Arad să ne anunțe când vor finaliza lucrările de refacere a marcajelor de pe pistele de biciclete”, a declarat Monica Tulcan, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Arad. I-am interpelat și pe reprezentanții Primăriei Muncipiului Arad care ne-au comunicat că: „Lucrările de refacere a marcajelor de pe pistele de biciclete au intrat în linie dreaptă. Până la sfărșitul acestei săptămâni, acestea vor fi finalizate”.

Se va circula sau nu pe pistă?

Așadar, de la Kilometrul 0 răspunsul pare ferm:lucrările vor fi finalizate până pe 15 mai. Prin deducție logică, cel mai probabil polițiștii locali și cei din cadrul IPJ vor fi anunțați că totul este pregătit și vor începe să rupă amenzi.

Ce urmează

Ce va urma, rămâne de văzut deoarece de foarte multe ori am primit promisiuni care s-au întins, uneori, nu luni ci chiar în ani de zile. Punctăm aici de pildă faptul că pistele pentru biciclete ar fi trebuit încă din vara anului trecut să fie funcționale. Dar nu este așa!

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor