Avertizează asupra dezechilibrelor

Avertizează asupra dezechilibrelor
BRUXELLES. Eurodeputata PSD Corina Creţu, membră a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European, a interpelat Comisia Europeană cu privire la intenţiile acesteia de a se implica în coordonarea politicilor specifice pentru evitarea unei catastrofe sociale în lanţ, care poate avea implicaţii severe asupra Uniunii Europene în ansamblul său.

“Ţările care au aderat recent la Uniunea Europeană sunt, în acest an, cele mai încercate din cauza crizei economice si a efectelor sale sociale. Această contracţie puternică se repercutează dur asupra populaţiei, doi din trei romani zbătându-se la limita sărăciei, în vreme ce Guvernul se dovedeşte incapabil să gestioneze situaţia, adoptând măsuri sau lansând iniţiative menite să accentueze sărăcia a largi categorii de cetăţeni şi să afecteze echilibrul social”, se arată în întrebarea scrisă adresată executivului comunitar.

“Propunerea de eliminare a alocaţiei pentru copiii ai caror părinţi au venituri mari, încercarea de ridicare a vârstei de pensionare până aproape la nivelul speranţei de viaţă şi intenţia de penalizare la pensie a femeilor care optează pentru concediul de maternitate reflectă incompetenţa şi lipsa de viziune în faţa recesiunii, dar şi a perspectivei crizei sistemului public de pensii -unul din cele mai nesustenabile din UE- şi a crizei demografice, în condiţiile în care România va fi printre ţările membre cele mai afectate de îmbătrânirea populaţiei”, a declarat europarlamentarul social-democrat, solicitând implicarea Comisiei Europene, întrucât gravele dezechilibre economice, sociale şi demografice sunt specifice mai multor state noi membre, afectând un număr tot mai mare de cetăţeni ai Uniunii.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !