Aveţi o societate comercială? Aflaţi cum puteţi să o protejaţi de hoţi

De Ioana Costas
8Comentarii
Aveţi o societate comercială? Aflaţi cum puteţi să o protejaţi de hoţi
Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad vine cu câteva recomandări.

„Ţineți cont de următoarele recomandări!”, atenţionează poliţiştii. Aceştia spun că persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit şi că atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie diverse produse.

„În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere. Raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor. Asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin. Înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru”, mai spun poliţiştii.

Aceştia mai recomandă ca la magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii să se facă printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nicio formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător. De asemenea, oamenii legii atrag atenţia să nu se păstreze sume mari de bani în casele de marcat şi să nu se ofere informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute pentru că nu de puţine ori autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii.
„Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Trebuie avută în vedere selectarea atentă a personalului, ştiut fiind faptul că nu de puţine ori infractorii nu acţionează la întâmplare, ci cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea”, mai avertizează poliţiştii.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor