Primarii arădeni Avram, Balint şi Radiţa, trimişi în judecată

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
Primarii arădeni Avram, Balint şi Radiţa, trimişi în judecată
Cei trei primari din judeţul Arad au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Primii doi ar putea fi suspendați din funcție.

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupție au finalizat rechizitoriile care îi priveşte pe Teodor Avram, primar al comunei Almaş, Traian Balint, primar al comunei Covăsînț, şi Aurel Radiţa, fost primar al comunei Şicula şi anunţă că i-au trimis în judecată. Procurorii spun că cei trei au cerut sume de bani de la firme care au câştigat lucrări de modernizare în comunele mai sus menţionate. „Inculpatul Teodor Avram, în cursul anului 2015, în calitate de primar și ordonator de credite al comunei Almaș, județul Arad, a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri suma de 31.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea contractului de lucrări (312.686,5 lei fără TVA), din care efectiv a primit 7.000 lei”, spun cei de la DNA. În ceea ce îl priveşte pe Traian Balint, „urmare a încheierii unui contract de execuție lucrări cu aceeași societate comercială în valoare de 468.341 lei inclusiv TVA, la data de 12 iunie 2015, inculpatul, primar și ordonator de credite al comunei Covăsînț, județul Arad, a pretins de la un om de afaceri suma de 18.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea a două facturi emise în cadrul contractului (fără TVA-ul aferent și fără cota de impozit ce trebuia plătită bugetului de stat), din care a primit efectiv la aceeași dată suma de 3.000 lei”. În sfârşit, „la data de 5 decembrie 2014, între primăria comunei Șicula, județul Arad, în calitate de achizitor, și o societate comercială în calitate de executant, a fost încheiat un contract de lucrări în valoare de 5.186.855 lei inclusiv TVA, având ca obiect asfaltare străzi în comuna Șicula, județul Arad. În același context, în cursul anului 2015, pentru <buna derulare> a contractului și pentru obținerea finanțărilor necesare plăților pentru lucrările executate de societate în cadrul contractului menționat, inculpatul Aurel Radița, în calitate de primar și ordonator de credite, a pretins și primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză) suma de 2.500 lei”.

Dosarul, în instanţă

„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar, între ale cărei obligații figurează și aceea de a nu exercita funcția de primar, folosită la comiterea faptei, măsură care este aplicabilă față de inculpații Traian Balint și Teodor Avram”, au mai anunţat procurorii DNA. Aşa că, cel mai probabil, cei doi primari care au fost aleşi deja vor fi suspendaţi din funcţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !