Azi la Festivalul Interetnic de Teatru

3Comentarii
Azi la Festivalul Interetnic de Teatru
ARAD. Miercuri, 10 noiembrie, în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru se vor avea loc trei spectacole.

„Transformation”, primul spectacol al zilei se va juca de la orele 17 la sala Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház din incinta Teatrului de Marionete.

„Transformation” este un spectacol de teatru – dans pus în scenă la Teatrul Municipal Csíki Játékszín din Miercurea Ciuc. Regia şi coregrafia acestei producţii sunt semnate de Baczo Tünde, muzica de Cari Tibor, iar scenografia de Albert Alpár. Din distribuţie fac parte Zsigmond Éva-Beáta, Bilibok Attila, Bodea Tibor, Dalnoky Csilla, Kosztandi Zsolt, Raduly Beáta

„Teren de joacă” de la Teatrul Figura Studio din Gheorgheni este cel de-al doilea spectacol al zilei la Festivalul Interetnic de Teatru. „Teren de joacă” este un un spectacol bazat pe mişcare realizat de Bozsik Yvette pe muzică de Yonderboi şi Philippe Heritier şi va avea loc de la orele 19.30 la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad.

„Sunt ceea ce sunt”, ultimul spectacol al zilei, se va juca de la orele 21 în sala Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház din incinta Teatrului de Marionete. „Sunt ceea ce sunt”, al cărui scenariu este alcătuit din texte şi sonete de William Shakespeare, încearcă să creioneze un portret complex al scriitorului englez, portret alcătuit din două feţe: una luminoasă, ilustrată prin sonete, cealaltă a întunericului, ilustrată prin personajele sale dramatice. Scenariul este construit din 20 de sonete şi monologuri făcând parte din piesele „Romeo şi Julieta”, „Hamlet”, „Richard al III-lea”, „Cum vă place”, „Furtuna”, „Iulius Cezar”, în aşa fel încât acestea să dialogheze între ele. Un atu important al acestei producţii este, aşa cum se menţionează în caietul program, faptul că sonetele sunt cântate, muzica fiind compusă de Florian Chelu Madeva. De menţionat că spectacolul „Sunt ceea ce sunt” este bilingv, sonetele fiind interpretate în limba engleză de un actor şi interpret britanic, textele dramatice fiind în limba maghiară. Realizatorii ne asigură de faptul că pe tot parcursul spectacolului va fi asigurată traducerea simultană în limba română şi maghiară, prin subtitrare.

După premiera ce a avut loc anul acesta în data de 11 octombrie, spectacolul „Sunt ceea ce sunt” a participat la Festivalul Kaleidoszkóp, organizat la Pécs, în Ungaria, în cadrul programului Pecs – Capitală Culturală Europeană 2010. Regia spectacolului este semnată de Mátyás Zsolt Imre, scenariul de M. Józsa Timea, scenografia de Janis Vasilatos, aranjamentul de lumini de Vajna Tibor, iar sonorizarea de Papp Péter. Din distribuţie fac parte David Luke şi Michael Bryan din Marea Britanie – voce, Florian Chelu Madeva – chitară, Mircia Covaci – flaut

Participă actorul invitat Mátyás Zsolt de la Teatrul de Stat Maghiar Csiky Gergely Timisoara.

Vă reamintim că biletele de intrare pot fi achiziţionate cu o oră înainte de fiecare reprezentaţie de la casele de bilete ale Teatrului Clasic Ioan Slavici şi Teatrului de Marionete.

Festivalul Interetnic de Teatru a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediţie, având pentru prima oară caracter competitiv, la final fiind acordate mai multe premii. Juriul Festivalului Interetnic de Teatru este format din prestigioşi oameni de teatru din România şi Ungaria al căror scop este, aşa cum a declarat criticul de teatru şi membru al juriului Zsehranszky Istvan într-un interviu recent, acela de a premia artiştii care au realizat spectacole de teatru autentice şi totodată de a-i descuraja pe speculanţi.

V.F.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor