Bacalaureatul fără 900 de absolvenţi

De M.B.
1Comentariu
Bacalaureatul fără 900 de absolvenţi
Un sfert dintre absolvenții de liceu din acest an nu vor participa la bacalaureat, fie pentru că au corigențe, fie pentru că nu au nevoie de diplomă.

Un număr de 3064 de candidați arădeni s-au înscris pentru a participa la examenul de bacalaureat, dar numai 2511 sunt din promoția actuală, în condițiile în care în prezent sunt înscriși în ultimul an de liceu 3.381 de elevi. Rezultă că aproape 900 de elevi nu s-au înscris la probe, iar motivele sunt diverse.

„Mulți dintre elevii care nu participă la această sesiune a bacalaureatului nu au situaţiile încheiate. Alții au probleme personale, pleacă din țară, ori sunt bolnavi. Există și categoria celor care nu sunt interesați să obțină diploma de bacalaureat sau nu se simt pegătiți în acest moment pentru examene”, a declarat, luni, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Laura Nădăban.

Taxă la a treia încercare

În timp ce mai mult de un sfert dintre elevii din ultimul an de liceu vor lipsi de la bacalaureat, 548 de absolvenți de liceu din promoții anterioare s-au înscris pentru susținerea examenului. Unii dintre aceştia vor trebui să plătească o taxă de 240 de lei, dacă participă la toate probele, dar numai în cazul în care sunt cel puțin la a treia încercare de a promova bacalaureatul. Dacă vor participa la unele probe, vor plăti câte 30 de lei pentru competențe și 50 de lei pentru examenele scrise.

11 centre în patru orașe

Examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2017, va începe în data de 6 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În județul Arad, s-au înființat 11 centre de examinare, la licee din municipiul Arad și orașele Chișineu-Criș, Ineu și Sebiș. Centrul zonal de evaluare a fost înființat în cadrul Colegiului Național ”Vasile Goldiș” Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor