Bacalaureatul revine la forma veche

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Bacalaureatul revine la forma veche
Examenul de Bacalaureat va reveni la forma veche, în care și probele de competențe se susțin tot la finalul anului școlar.

Acum doi ani, Liviu Pop, pe atunci ministru al educației, anunța că examenul de bacalaureat va avea o formă nouă, urmând ca probele de competențe lingvistice și digitale să se susțină în luna februarie. „Experimentul Pop” a durat un singur an, Ministerul Educației Naționale anunțând că bacalaureatul de anul viitor va avea forma veche, adică probele de evaluare a competențelor vor fi susținute după încheierea anului școlar.

Începe pe 3 iunie

Astfel, printr-un ordin de ministru s-a stabilit „calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019”. Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

Bacalaureat de Rusalii

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Scrisele și rezultatul

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. JA-E.R.

Sesiunea de toamnă

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură: 15 – 19 iulie: înscrierea candidaților; 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe; 21-26 august: probele scrise; 27 august-3 septembrie; 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00); 3 – 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor; 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor