Banca Mondiala, mai optimista decat analistii romani

De C.V.
Banca Mondiala, mai optimista decat analistii romani
© foto: Pixabay
România se poate aștepta la o creștere economică de 4,5% în 2018, cel puțin asta arată datele unui raport eliberat de Banca Mondială. Este o creștere considerabilă, mai ales dacă este să luăm în calcul procentul de 3,7% calculat de analiștii români.

Se pare că România va continua să se dezvolte economic. Un raport realizat de Banca Mondială indică faptul că se așteaptă o creștere a PIB-ului de 6,4% după încheierea anului 2017, față de 4,4% cât se estima în luna iunie.

Și viitorul sună bine, după calculele analiștilor Băncii Mondiale. În 2018 se așteaptă un avans economic pentru România de 4,5%, iar în 2019, conform raportului menționat, creșterea economică va fi de 4,1%. Trendul ascendent ar urma să se oprească în 2020, când creșterea economică se preconizează a fi de 3,5%.

Pe de altă parte, analizele interne estimează o creștere de 3,7% pentru 2018 și de 3,5% pentru 2019. Așadar, cel puțin din exterior vine o viziune destul de pozitivă a economiei românești pentru următorii ani.

Datele Băncii Mondiale se bazează pe ideea că dezvoltarea economică a României va veni de pe urma noilor privatizări preconizate în zona Europei Centrale, care vor oferi oportunitatea de a spori productivitatea, mai ales dacă vor fi îmbunătățiri la capitolul management și guvernanță corporatistă. Factori importanți pentru realizarea previziunilor economice vor fi accesul la piețele internaționale, dar mai ales buna funcționare a cadrului legal și instituțional.

Un pas important făcut de România, în viziunea Băncii Mondiale este depolitizarea unor întreprinderi de stat și profesionalizarea administrației din cadrul acestora. De asemenea s-a îmbunătățit sistemul de evaluare și monitorizare a celor aflați la conducerea întreprinderilor de stat, ceea ce a avut un efect benefic asupra productivității.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !