Băncuţe de zeci de mii de euro

21Comentarii
Băncuţe de zeci de mii de euro
ARAD – Primăria a alocat sume impresionanate de bani pentru întreţinerea mobilierului urban şi noi achiziţii.

Achiziţia şi montarea de mobilier urban pe domeniul public va costa municipalitatea în acest an cel puţin 160.000 de lei – echivalentul la aproape 40.000 de euro.

Suma a fost prevăzută deja în bugetul local pe anul 2010 cu destinaţia de cumpărare de bănci şi coşuri stradale. Potrivit documentelor care susţin achiziţiile, necesitatea cumpărării de băncuţe este impusă de… vandalism, mare parte dintre bănci fiind distruse, sau chiar furate. Creşterea numărului de solicitări primite de Primărie din partea persoanelor fizice şi a asociaţiilor de locatari, respectiv, numeroasele cereri de dotare cu mobilier urban primite de la şcoli sunt şi ele printre principalele motivaţii ale viitoarei investiţii.

Reparaţii costisitoare

În ceea ce priveşte întreţinerea echipamentelor din locurile de joacă şi a mobilierului urban, suma pe care municipalitatea se aşteaptă să o cheltuiască este mult mai mare. S-au pus deoparte nu mai puţin de 525.000 lei, cu scopul „realizării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii lunare atât în locurile de joacă şi agrement, în vederea asigurării siguranţei în exploatare a acestora pentru evitarea producerii unor accidente, cât şi la mobilierul urban”.

Sute de platforme şi de locuri de joacă

În Arad sunt deja amenajate 66 de locuri de joacă, 22 de terenuri de sport, 150 de mese de tenis amplasate pe 100 de platforme betonate, respectiv, 93 de mese de şah amplasate în 53 de locaţii.

JA – S.B.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor