Bani buni din maşinile buşite

2Comentarii
Bani buni din maşinile buşite
În Oradea sunt destule firme care asigură un serviciu comercial de tractări şi transport auto. Costurile sunt suportate de proprietarul vehiculului transportat sau de firma la care este încheiată poliţa RCA.

„Oricine este atestat de RAR, Registrul Comerţului etc., poate efectua o astfel de activitate, fără vreo abrobare specială de la Poliţie”, asigură Claudiu Ciuclea, inspector principal în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

La accidentele soldate cu leziuni, după verificarea tehnică a maşinii se impune degajarea drumului public. „Şoferii care nu cunosc firme de asistenţă rutieră pot suna la ofiţerul de serviciu de la Poliţia Rutieră, unde este o listă cu numerele de telefon ale transportatorilor. Poliţia plăteşte transportul maşinilor avariate doar dacă şoferul a murit şi nu sunt alţi aparţinători legali”, mai spune Ciuclea.

Preţurile depind de mărimea şi greutatea maşinii. „De pildă, pentru un autoturism care trebuie dus la 5 km distanţă costurile ar fi următoarele: îmbarcarea şi debarcarea maşinii – 40 lei, deplasarea se plăteşte la kilometru, dus-întors, la 1,2 lei/km. Deci în cazul nostru se vor plăti 10 km, adică 12 lei, în total 52 lei”, ne lămureşte Cornel Antal, administrator Cevia Service.

Non-stop la ACR

Şi ACR Bihor pune non-stop la dispoziţia cetăţenilor trei autospeciale, acces prioritar având membrii ACR. „La orice oră se trimite o maşină pentru asistenţă rutieră. Durata de intervenţie în oraş este de maxim 20-25 de minute”, spune Leontin Vidican, director ACR Bihor.

Membrii ACR beneficiază pe baza cupoanelor din carnetul de asistenţă de anumite gratuităţi faţă de alţi şoferi, la salvare cu elicopterul în caz de accident sau la depanare, remorcare ori transport autoturism.

„Avem 60-80 de intervenţii lunare, dar noi lucrăm şi pentru cetăţenii străini, membri ai cluburilor partenere din străinătate”, completează Leontin Vidican.

Din 2006, membrii ACR primesc un card bancar pe care pot solicita împrumuturi de până la 3.000 lei în ţară, iar în străinătate beneficiază de serviciu de depanare, tractare sau repatriere.

Ovidiu Morcan

 

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor